16. december 2018
Onsdag kom der styr på vandmasserne. Her, hvor indsatsleder Jon Hansen står, har der været vand til støvlekanten. Foto: Nina Lise
gallery icon

Se billedserie

Onsdag kom der styr på vandmasserne. Her, hvor indsatsleder Jon Hansen står, har der været vand til støvlekanten. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandmasser kom under kontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandmasser kom under kontrol
Vordingborg - 14. marts 2018 kl. 14:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sne, tø og regn har de seneste døgn sat to huse på en grusvej ved Sværdborgvej, Lundby, under vand. Onsdag eftermiddag kom der styr på vandmasserne. Omkring klokken 14 forventede beredskabet at kunne stoppe den akutte indsats.

- Vi har stået i vand til støvlejøde, men nu har vi fået det til at falde. Der står stadig vand på en nærliggende mark. Den skal vi have drænet, så det ikke løber til igen, fortæller indsatsleder Jon Hansen fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

Da vandet stod højest, blev der pumpet 20-30.000 liter i minuttet. Hver slange kan tage cirka 6000 liter i minuttet. 20-30 mand var i sving fra flere enheder. Man måtte trække på både den operative afdeling og de frivillige brandmænd.

- Jeg fik at vide af en mand oppe fra Beldringe, at det er det værste, han har set i 20 år. De stor mængder sne efterfulgt af tø og regn gør, at jorden ikke kan følge med, siger Jon Hansen.

De enorme mængder vand er blevet pumpet ud i en nærliggende afvandingskanal. Kanalsystemet, der leder vandet ud til pumpestationen ved Fuglebækken, blev anlagt fra slutningen af 1700-tallet til 1975 for at tørlægge de store moseområder.

Ifølge indsatslederen har beredskabet også været i gang på Primulavej i Præstø. Her har vandmasserne dog ikke været lige så voldsomme.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk