27. september 2021
Det er byggeriet af et nyt rådhus midt i Vordingborg, der nu splitter det borgerlige valgforbund. Illustration: Vordingborg Kommune
Det er byggeriet af et nyt rådhus midt i Vordingborg, der nu splitter det borgerlige valgforbund. Illustration: Vordingborg Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Valgforbund smuldrer: Har mistet tilliden til borgmesterkandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valgforbund smuldrer: Har mistet tilliden til borgmesterkandidat
Opdateret 14. september 2021 kl. 14:11
Vordingborg - 14. september 2021 kl. 12:06
Af Lars Christensen

Det vakte opsigt, da Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Fælleslisten tidligere på året indgik et valgforbund uden om Venstre.

arrow Læs også: Her er firmaet der skal bygge nyt rådhus

Det var ønsket om et tredje alternativ, der fik partierne til at gå sammen i valgforbundet, hvor man blev enige om at pege på de konservatives Jesper Adler som borgmesterkandidat til det kommende valg i Vordingborg Kommune.

Det samarbejde er dog nu slut. Både Dansk Folkeparti og Fælleslisten har tirsdag meldt ud, at man med omgående virkning forlader valgforbundet.

- Dansk Folkeparti har med stor interesse fulgt udviklingen hos samarbejdspartnerne i det valgforbund, som vi indgik tilbage i april måned. Vi har desværre kunne konstatere, at udviklingen hos Det Konservative Folkeparti går i en sådan retning, at vi desværre ikke længere ser os i stand til at fortsætte samarbejdet i valgforbundet, oplyser Helle Jørgensen, formand for Dansk Folkeparti Vordingborg.

Hun lægger ikke skjul på, at partiet har mistet tilliden til de konservative, efter skiftende udmeldinger om det meget omdiskuterede rådhusbyggeri i Vordingborg.

- De melder ud, at de er imod et rådhusbyggeri for enhver pris i august måned, men under en måned senere er de med til at godkende byggeriet med en stigning på 21,5 million kroner, som skal findes med besparelser på budgettet, der i forvejen er presset. Det kan Dansk Folkeparti under ingen omstændigheder se sig selv i, da vi i forvejen er imod rådhus byggeriet, understreger formanden.

- Derfor udtræder vi nu med øjeblikkelig varsel af valgforbundet og i sagens natur kan vi for nuværende ikke pege på en konservativ borgmester, tilføjer hun.

Fælleslisten er også ude

Hos den lokale liste Fælleslisten har man også mistet tilliden Jesper Adler som borgmesterkandidat.
- Et valgforbund kan være et fornuftigt tiltag for at sikre, at overskydende stemmer går til ”vennerne”. Selvom der ikke i et valgforbund behøver at være helt ens politik, vælger man dog normalt valgforbund med partier, der til kommunevalget har samme holdninger på nogle punkter som en selv, og i et valgforbund indgår der også tit en fælles borgmesterkandidat.
Efter indgåelse af valgforbundet kan vi konstatere, at de konservative har ændret holdning på – for os -vigtige områder, og derfor har Fælleslisten valgt at træde ud af valgforbundet med de konservative. Det indebærer også, at vi vælger ikke at pege på en bestemt borgmesterkandidat, men afventer valgresultatet.
Som helt ny spiller i kommunalpolitik synes vi, det er vigtigt at have en skarp profil, som vi står fast på, så vælgerne klart ved, at en stemme på os ikke er en stemme på f.eks. nyt rådhus eller ferieby i Hjelm Bugt.

arrow Ærgrelse og frustration over forlist valgforbund
14. september 2021 kl. 18:26 Opdateret: kl. 18:26
arrow Borgmester om rådhus-frygt: Lad os se tallene først
11. august 2021 kl. 05:32 Opdateret: kl. 17:29
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk