27. september 2021
Region Sjælland sætter gang i en kampagne for at få corona-vaccineret de 18-25-årige. Foto: Allan Nørregaard
Region Sjælland sætter gang i en kampagne for at få corona-vaccineret de 18-25-årige. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal unge stikkes på vej ind til skolebænken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal unge stikkes på vej ind til skolebænken
Vordingborg - 04. august 2021 kl. 14:37

Det varer ikke længe, inden eleverne snart vender på skoler og uddannelsesinstitutioner. Derfor vil Region Sjælland åbne midlertidige vaccinationssteder ved uddannelser i hele regioner for at gøre det lettere for de yngre målgrupper at få adgang til vaccination.

Regionen har derfor rettet henvendelse til otte uddannelsesinstitutioner i Region Sjælland med henblik på at åbne omkring 30 pop-up vaccinationssteder ved uddannelser fordelt over hele regionen.

Det har dog ikke været muligt at få svar på, om de unge mennesker skal stikkes ved Vordingborg Uddannelsescenter på Chr. Richardtsvej eller på Absalon på Kuskevej, begge steder i Vordingborg.

De nye vaccinationssteder skal efter planen tages i brug i uge 33.

- Vi vil gerne række ud til de unge og møde dem der, hvor de er. Mange unge er i gang med at tage en uddannelse og for at gøre det så let som muligt for dem at blive vaccineret, vil vi nu rykke vaccinationsindsatsen ud på uddannelsesstederne, siger regionrådsformand Heino Knudsen i en pressemeddelelse.

Region Sjællands besøg på uddannelsessteder retter sig mod de 18-25 årige. Trods masser af ledige vaccinationstider har en betydelig andel af denne målgruppe hverken fået første vaccination eller booket en tid - det gælder for eksempel for 30 procent af de 25-årige.

- Vi har stor erfaring med at skræddersy løsninger, der er særligt tilpasset bestemte målgrupper. Den erfaring trækker vi på, når vi vil møde de unge studerende på deres uddannelsesinstitutioner - ikke mindst de uddannelser, der retter sig mod unge mennesker med handicap, siger Heino Knudsen.

Den kommende indsats kører efter planen fra uge 33 til 36 og igen cirka tre uger senere - til anden vaccination.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk