4. marts 2021
Venstre vil kompensere børneforældre. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Venstre vil kompensere børneforældre. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V: Forældre skal have pengene retur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V: Forældre skal have pengene retur
Vordingborg - 22. januar 2021 kl. 05:27

Venstre stiller på næste uges kommunalbestyrelsesmøde et forslag, om at forældre, der under coronanedlukninger holder deres børn hjemme fra vuggestuer, dagpleje og børnehaver, skal fritages for forældrebetaling.

- Vi mener ganske enkelt ikke, at det er rimeligt, at forældre har betalt for pasning i en periode, som de ikke har kunnet gøre brug af, siger Venstres ordfører, Michael Seiding Larsen.

Under den første coronanedlukning i foråret 2020 måtte forældre med børn, der var indskrevet i kommunale og private dagtilbud og i skoleklubberne i Vordingborg Kommune, ligesom i resten af landet, holde deres børn hjemme grundet coronasmitten. Det samme er tilfældet i anden omgang af nedlukningen.

- Forældre skal have refunderet det beløb, de har til gode for det antal dage, hvor de selv har måttet passe deres børn hjemme i foråret 2020 og frem til nu, siger Michael Seiding Larsen.

Tag fra kommunekassen

Prisen på en plads i daginstitution varierer fra kommune til kommune. en vuggestueplads i hovedstaden koster eksempelvis mellem 3000-4000 kroner om måneden.

Venstres forslag gælder ikke private institutioner.

- Vi kan ikke bestemme over private dagtilbud, men vi opfordrer forældrebestyrelserne til at tage en dialog, siger Michael Seiding Larsen.

Pengene til at betale forældrene tilbage skal ifølge Michael Seiding Larsen tages fra kommunekassen.

Debatten om forældrebetaling har også været oppe at vende i Frederiksberg Kommune. Her blev magistraten for nylig enige om at tilbyde Frederiksbergs forældre en ordning, hvor de får mulighed for at at blive fritaget for forældrebetaling, hvis de holder børnene hjemme.

Debat på Borgen

På Christiansborg mødes partierne til forhandling hos børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz Theil (S) fredag formiddag. Ministeren har tidligere udtalt, at forældre ikke skal regne med at få deres penge tilbage.

Michael Seiding Larsen er dog optimistisk.

- I og med at coronasituationen og de mange hjælpepakker er en fælles dagsorden hos mange partier, forventer vi bred opbakning fra alle i kommunalbestyrelsen, siger han.

Formand for Børne, Unge og Familie Nikolaj Reichel finder Venstres forslag »sympatisk«.

- Men lad os lige vende det i det rette udvalg først, lyder det.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk