24. juli 2019
Trine Bastrup Møller leverer den ene halvdel af de klassiske sange fra Franz Schuberts sangcyklus »Winterreise«. Her synges blandt andet om en krage, der kredser om den ensomme vandringsmand i vinterlandskabet.Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Trine Bastrup Møller leverer den ene halvdel af de klassiske sange fra Franz Schuberts sangcyklus »Winterreise«. Her synges blandt andet om en krage, der kredser om den ensomme vandringsmand i vinterlandskabet.Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unik koncertoplevelse på gammelt fort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unik koncertoplevelse på gammelt fort
Opdateret 28. februar 2019 kl. 14:44
Vordingborg - 19. februar 2019 kl. 12:32
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Død, sorg og ulykkelig kærlighed. Det er de emner, der kommer til udtryk i Vinterrejsen på Masnedøfortet.

Temaerne er velkendte fra Schuberts »Winterreise«, hvor en vandringsmand går gennem et tilfrosset vinterlandskab, der er en metafor for hans eget tilfrosne hjerte.

I den nye opsætning er vandreturen i stedet henlagt til Masnedøfortets dystre, smalle gange op af stejle trapper og via skæve trin, hvor der rundt om hvert hjørne kan gemme sig nye musikalske eller kunstneriske indtryk.

- Det er en sanselig oplevelse for både øjne, øre og sind, lyder det i introduktionen.

Schuberts musik er fremført mange gange før, men i denne opsætning bliver musikken splittet op af flere andre indslag, blandt andet en række fortællere, der sidder klar i hver deres rum for at fortælle egne, dybt personlige beretninger om ulykkelig kærlighed, sorg og død.

Mange forskellige kunstnere og musikere har været involveret for at få realiseret det ambitiøse projekt. I spidsen for det hele har dog været Birgitte Getting fra Orenæs Saloner på Nordfalster.

- Det er en meget gammel idé fra dengang, jeg boede i København. Jeg kiggede på Flakfortet og Middelgrundsfortet, men det blev aldrig til noget. I 2013 flyttede jeg her til området og stødte på Masnedøfortet. Det er så specielt, fordi det rummer så mange muligheder. Små, intime rum og en sjov akustik. Der er virkelig knald på, når de synger, forklarer hun.

- Jeg ville også gerne prøve at bryde den klassiske koncertform op, så den fremstår mere moderne og mindre opstyltet, forklarer hun.

- Fortællernes personlige historier, skyggeteatret og kunstinstallationerne er med til at nuancere de temaer, der er i Schuberts værk, men værket er stadig i centrum, tilføjer hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk