4. december 2020
Rødt eller blåt? Rasmus Hansen har taget plads i mødesalen på Birdhouse, hvor folketingskandidaterne skal diskutere politik med de unge onsdag aften.
Rødt eller blåt? Rasmus Hansen har taget plads i mødesalen på Birdhouse, hvor folketingskandidaterne skal diskutere politik med de unge onsdag aften.
Foto: Poul Poulsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge laver valgmøde for unge og om unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge laver valgmøde for unge og om unge
Vordingborg - 09. juni 2015 kl. 10:15
Af Poul Poulsen

Onsdag aften skal der diskuteres unge-politik i Vordingborg. To af brugerne af Birdhouse arrangerer valgmøde, hvor foreløbig seks partier har givet tilsagn om at komme til stede.

- Jeg er selv politiks aktiv, men mange unge siger, at de ikke vil stemme, fordi de synes, at de ved for lidt. Det er en skam for demokratiet - og fordi de forkerte så bliver valgt, siger Rasmus Hansen, 19 år.

Han har sorte rande under øjnene, men det skyldes ikke BZ-aktioner, men derimod natlige eksamensforberedelser til 2. g på gymnasiet. Sammen med Erik Knudsen foreslog han et valgmøde for unge under et husmøde på Birdhouse, For en uge siden inviterede de politikerne - og i morgen onsdag sker det så.

- Alt over 20 deltagere er en succes, så det håber jeg. En ordstyrer stiller først spørgsmål til politikerne og derefter er det op til de fremmødte at spørge dem ud, fortæller han.

- Det handler mere om kvalitet end kvantitet, og hvis det lykkes at engagere nogle i politik, så er det en succes.

Han er selv aktiv i politik, medlem af Enhedslisten, og håber på en god demokratisk debat om de forhold, der interesserer unge. Han betragter ungdomshuset Birdhouse s0om et godt lærested i demokrati.

- Det er direkte demokrati. Alle kan møde op til husmøderne og sætte forslag til debat, siger Rasmus Hansen.

Politikerne, der i går havde meldt deres deltagelse, er Ulla Birk Johansen (SF), Martin Graff Jørgensen (EL), Jan Heidebo (R), Søren Rønhede (Alt), Heino Hahn (DF) og Marcus Knuth (V).

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk