18. oktober 2018
Susan Thydal fik kontakt til det politiske liv i Vordingborg Kommune, da hun blev en del af Folkemøde Møn, som hun var formand for, indtil hun trådte tilbage efter valget. Foto: Lene C. Egeberg
Susan Thydal fik kontakt til det politiske liv i Vordingborg Kommune, da hun blev en del af Folkemøde Møn, som hun var formand for, indtil hun trådte tilbage efter valget. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalgsformand satser på samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand satser på samarbejde
Vordingborg - 11. januar 2018 kl. 09:03
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Susan Thydal blev nyvalgt til kommunalbestyrelsen på det 12. socialdemokratiske mandat, havde hun på forhånd meddelt sin partifælle, borgmester Mikael Smed, at hun meget gerne ville arbejde med erhverv, turisme, udvikling, miljø eller klima.

På valgnatten blev ønsket opfyldt, da Susan Thydal fik en plads i udvalget for turisme, udvikling og erhverv - men det kom bag på hende, at hun ligefrem blev formand for udvalget, skriver Sjællandske tordag.

- Det havde jeg slet ikke regnet med, siger hun.

Nu skal hun så bestyre sagsgangen i det udvalg, der næst efter klima- og miljøudvalget har det mindste budget - godt 12 millioner kroner. Det sætter grænser for, hvor udvalget kan slå ud med armene - men behøver ikke at betyde, at intet kan udrettes.

- Vi har ikke en kæmpe pose penge, så vi er nødt til at finde løsninger, der ikke koster en masse. Som politikere skal vi bane vejen og støtte, men vi skal ikke nødvendigvis betale, siger hun.

Set i det lys er det måske meget naturligt, at lige netop Susan Thydal blev formand for det udvalg. Siden hun for 13 år siden flyttede til Nyråd efter en skilsmisse og 30 år som stewardesse hos SAS, har hun støt og roligt opbygget et kæmpe netværk blandt andet som formand for Nyråd Lokalråd, medgrundlægger af erhvervsnetværket Mikrovirk og formand for Folkemøde Møn. Samtidig har hun drevet sin private virksomhed, Thydal Kommunikation, som hun oprettede, da helbredet ikke længere kunne klare livet som stewardesse.

Kodeordene for en stor del af hendes virke i kommunen har derfor netop været kommunikation, dialog og netværk.

- Hvis man starter med at indbyde folk til en dialog, så ender man ofte med en aftale, alle kan være glade for, lyder hendes filosofi.

Den skal også bruges i det politiske arbejde, hvor hun først og fremmest ser sin og udvalgets rolle som dem, der rydder stenene af vejen, binder kommunikationen sammen og især sikrer, at folk altid får en god forklaring på, hvorfor de administrative beslutninger er, som de er.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk