21. januar 2019
Nikolaj W. Reichel har en vision om vand. Og han har en vision om, at lærere, pædagoger, ledelse, børn og forældre de kommende fire år står sammen om at fortælle den gode historie. Det bliver der tid til, hvis de får arbejdsro.Foto: Nina Lise
Nikolaj W. Reichel har en vision om vand. Og han har en vision om, at lærere, pædagoger, ledelse, børn og forældre de kommende fire år står sammen om at fortælle den gode historie. Det bliver der tid til, hvis de får arbejdsro.Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalgsformand: Skolen skal have ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand: Skolen skal have ro
Vordingborg - 18. januar 2018 kl. 11:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han mødte op på valgnatten med et beskedent håb om et knebent mandat. Han gik derfra med en af de tungeste poster som formand for Udvalget for Børn, Unge og Familie. De seneste måneder har Nikolaj W. Reichel fra Præstø været hele følelsesregistret igennem. Nu er han ved at lande.

- Ingen går gennem en BUF-formandspost uden at få én på hattepulden. Jeg kommer til at stå for skud for nogle kæmpestore beslutninger. Men jeg er begyndt at se nogle døre, siger Nikolaj W, Reichel til Sjællandske.

Han har arbejdet med tosprogede elever i Køge, børn med særlige forudsætninger på Karise Efterskole, været ansat på Præstø Skole og nu er lærer på Præstø Privatskole. Men hvis man tror, at friskolerne nu får forgyldte håndtag og marmor, tager man fejl.

- Vi får ikke mere bosætning af at slå os op på privatskoler. Folkeskolen har know-how, kompetencer, energi, fed undervisning og tiltag - for eksempel Lego - som friskolerne ikke har. Vi skal bare blive bedre til at fortælle om det, siger Nikolaj W. Reichel, der oplever, at nul- til seksårsområdet fungerer godt. Et større reformarbejde har kørt, så daginstitutionerne har forudsigelighed, struktur, tid og ro. Det skal overføres til skolerne.

640 millioner kroner levner kun småpenge at rutte rundt med, når det meste af budgettet på forhånd er båndlagt. Derfor skal siloerne mellem de politiske udvalg brydes ned. Undergrunden syder af gode tiltag, der aldrig bliver forbundet.

- Min vision er Vordingborg Water Academy, så alle vores børn, når de går ud af skolen, har været i vandet i en våddragt og prøvet en vandsport. De skal være vandambassadører, siger Nikolaj W. Rechel.

- Fire år er ikke lang tid, men jeg behøver ikke at være den, der står på sejrsskamlen til sidst. Alt starter med, at man sår et frø. Så kan andre sagtens gribe bolden og bære den videre.

Læs Sjællandske torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk