25. november 2017
Miljøstyrelsen vil have gjort noget ved fosforudledningen til Stege Nor og Præstø Fjord. Men kommunens Teknik- og Miljøudvalg er ikke enig i, at det er et problem. Foto: Bo Bolther
Miljøstyrelsen vil have gjort noget ved fosforudledningen til Stege Nor og Præstø Fjord. Men kommunens Teknik- og Miljøudvalg er ikke enig i, at det er et problem. Foto: Bo Bolther
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalg nægter at efterkomme Miljøstyrelsens rensekrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalg nægter at efterkomme Miljøstyrelsens rensekrav
Vordingborg - 13. september 2017 kl. 08:47
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et næsten enigt Teknik- og Miljøudvalg i Vordingborg Kommune nægter fortsat at give påbud til lodsejere om at kloakere til trods for, at Miljøstyrelsen mener, kommunen skal gøre det. Kun den uafhængige Helle Mandrup Tønnesen går ind for, at forvaltningen sender et brev til styrelsen, hvori kommunen lover at udstede disse påbud, skriver Sjællandske.

Hvis udvalget havde accepteret forvaltningens svarbrev til Miljøstyrelsen, ville det betyde, at 476 husstande omkring Stege Nor og ejendomme, der grænser op til Tubæk og Mern Å, som løber ud i Præstø Fjord, skal tilslutte sig offentlig kloakering.

- Men vi vil ikke bare gå ud og udstede påbud til flere hundrede husstande. Vi har svært ved at se, at f.eks. Stege Nor er svært belastet, kommenterer Thomas Christfort (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Miljøstyrelsen er af en anden opfattelse, fordi styrelsen har trukket tallene ud fra det centrale BBR-register, men de tal passer ikke overens med lokale målinger. Herudover er der et problem med, at 2011 er et af tallene.

- Vi havde et voldsomt skybrud i 2011, og derfor var der en massiv udvanding af fosfor. Siden har det set helt anderledes ud, og vi beder om at kunne bruge tallene fra de sidste fem år, hvor det ser væsentligt anderledes ud, siger formanden.

Udvalget ønsker at foretage nye målinger, som kan lægges til grund for en ny beslutning.

Sagen havner efterfølgende i kommunalbestyrelsen, skriver Sjællandske.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk