3. juni 2020
Sådan ser en af arkitektfirmaet Lykke og Nielsens visualiseringer af det ønskede feriehusprojekt på vandet ud. Et flertal i Plan- og teknikudvalget er dog ikke entydigt begejstret for det. Tegning fra Kystdirektoratets høringsmateriale: Lykke og Nielsen
Sådan ser en af arkitektfirmaet Lykke og Nielsens visualiseringer af det ønskede feriehusprojekt på vandet ud. Et flertal i Plan- og teknikudvalget er dog ikke entydigt begejstret for det. Tegning fra Kystdirektoratets høringsmateriale: Lykke og Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalg er bekymret over feriehusprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalg er bekymret over feriehusprojekt
Vordingborg - 04. oktober 2019 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvedebrødsdagene er tilsyneladende forbi mellem Sukkerfabrikken Stege og Vordingborg Kommune. I hvert fald hvad angår den seneste udformning af Sukkerfabrikkens planer om et feriehuscenter på land og vand.

Det var ellers Vordingborg Kommune og politikerne herfra, som for fire år siden banede vejen for, at Sukkerfabrikkens projekt på Møn kunne blive ét 10 mulige kystnære forsøgsprojektet, som regeringen endte med at godkende, men nu hvor en del af det færdige projekt er i høring hos Kystdirektoratet, vil et flertal i Plan- og teknikudvalget gerne trække følehornene lidt til sig.

- Vi er et flertal, der er en smule bekymret over det, siger formand Michael Larsen (R).

Konkret drejer det sig om Sukkerfabrikkens ønske om at bygge et kompleks på søterritoriet ud for kysten, hvor man vil opføre 25 feriehuse på pæle i en kombination med badeanstalt og café. Sukkerfabrikken har i den forbindelse været i tæt kontakt med Kystdirektoratet og har hen ad vejen fået justeret sig frem til et projekt, som direktoratet umiddelbart godt kan gå ind for. Ikke desto mindre skal der gennemføres en høring, inden der gives en endelig tilladelse, og det er her, at Vordingborg Kommune og udvalget er begyndt at stejle lidt.

Forvaltningen havde således forud for udvalgets møde udarbejdet to forslag til et høringssvar: Èt hvor man udtrykker sig positivt, og ét hvor man udtrykker sig mere kritisk. Det er sidstnævnte forslag, som udvalget nu anbefaler overfor kommunalbestyrelsen, der skal tage stilling til høringssvaret i sidste ende.

- Vi er i tvivl om den type huse - pælehuse - man har valgt, om de overhovedet passer ind. Det er mere sådan noget, man ser på Maldiverne. Og så synes vi også, det hele er lidt for dominerende, og derfor har et flertal i udvalget valgt alternativ to som høringssvar, siger Michael Larsen, der også påpeger, at da kommunen oprindelig gik i brechen for feriehusprojektet, var der lagt op til, at husene på vand skulle være husbåde - og altså ikke pælehuse.

Kommunen mener også, at direktoratet i princippet er for tidligt ude med overhovedet at vurdere projektet. Der kommer nemlig også en proces, der vedrører den del af projektet, der ligger på landjorden - og her er det Vordingborg Kommune, der er myndighed. Men da der endnu ikke foreligger et lokalplanforslag for den landbaserede del, mener kommunen, at Kystdirektoratets behandling af sagen er for tidligt ude.

- Vi vil derfor opfordre til, at Kystdirektoratet for nuværende nøjes med at komme med en udtalelse, som kan lægges til grund for den videre planlægning, men at Kystdirektoratets endelige stillingtagen til projektet på søterritoriet afventer kommunens endelige godkendelse af en lokalplan for området, hedder det derfor blandt andet i udkastet til høringssvaret.

Udover Michael Larsen var det socialdemokraterne Anders J. Andersen, Kurt Johansen og Carsten Olsen, der sammen med DFs John Pawlik stemte for det kritiske høringssvar. Venstres Bo Manderup stemte derimod for det postive svar, mens hans Venstre-kollega Kirsten Overgaard havde meldt afbud til mødet.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk