11. august 2020
Daniel Irvold (K) viser et af billederne af havaffald til interesserede. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Daniel Irvold (K) viser et af billederne af havaffald til interesserede. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udstilling sætter fokus på plast i havene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udstilling sætter fokus på plast i havene
Vordingborg - 27. juli 2020 kl. 19:03
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udstillingen »Havfald«, der oprindeligt er lavet til Strandingsmuseet Thorsminde, er efter måneders forsinkelse endelig åbnet og vises nu på Kulturarkaden i Vordingborg. Forsinkelsen skyldes coronavirussen.

- Udstillingen Havfald er en øjenåbner. Når I kommer rundt og kigger på udstillingen, vil I se, at fokus er på det globale affaldsproblem i verdenshavene. Der bliver fundet foruroligende mange ting på kysterne, som ikke hører hjemme i naturen - og som skader dyrelivet. Nogle steder i Danmark er der for eksempel frivillige organisationer, der dagligt rydder strandene for affald, forklarede Daniel Irvold (K), der er Vordingborg Kommunes repræsentant i Kommunernes Internationale Miljøorganisation (KIMO), der har været med til at lave udstillingen.

- Heldigvis har vi endnu ikke så store mængder affald på vores kyststrækninger her i Vordingborg Kommune, men affald følger vandet og havstrømmene og kender ikke til kommune- eller landegrænser, så det er vigtigt for os at oplyse om Havfalds-problematikken - både på grund af vores egen lange kyststrækning, og selvfølgelig fordi vi alle har et ansvar for at begrænse mængden af affald i naturen, sagde Daniel Irvold, da han åbnede udstillingen.

Han fremhævede nogle af de små ting, som sker i Vordingborg Kommune for at begrænse forureningen med plastic.

- I Vordingborg kommune har vi, som de fleste andre KIMO kommuner, indført et forbud mod opsendelse af balloner. Forbuddet gælder for kommunale virksomheder og institutioner, men med forbuddet fulgte også en opfordring til alle andre i kommunen om at undlade at slippe balloner fri, sagde Daniel Irvold.

Udstillingen Havfald kan ses på Kulturarkaden, Sydhavnsvej 6 i Vordingborg, frem til 17. september, og der er gratis adgang.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk