19. november 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ubrugte telte til flygtninge har kostet knap 60 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ubrugte telte til flygtninge har kostet knap 60 millioner
Opdateret 24. juni 2019 kl. 12:27
Vordingborg - 24. juni 2019 kl. 12:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har kostet 59,7 millioner kroner at etablere og opretholde to flygtningelejre i Henholdsvis Vordingborg på Sydsjælland og Kliplev i Sønderjylland, som aldrig er blevet brugt. Det viser tal fra Rigspolitiet, som TV2 ØST har fået aktindsigt i. I Kliplev er teltene fjernet, men i Vordingborg står de stadig klar, hvis der igen kommer flygtningestrømme som i 2015.

- Status er, at teltene stadig står ved Vordingborg, og de skal fortsat blive stående dernede. De er en del af det beredskab, der skal stå klar, hvis der kommer en ny migrantsituation, siger Søren Vægter, vicepolitiinspektør ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, til TV2 ØST.

Rigspolitiet betaler derfor stadig for leje af områderne, den daglige drift samt løbende reparationer af teltene. 2016 var det dyreste år, fordi der var telte i begge lejre, som blev opvarmet henover vinteren. Det år brugte Rigspolitiet henholdsvis 5,1 millioner kroner og 11,1 millioner kroner for teltlejren ved Kliplev og Vordingborg.

Står det til Vordingborg Kommunes borgmester, Mikael Smed (S), skal lejren i Vordingborg lukkes.

- Vi har lukket 17 asylcentre i 2018, og der vil være nogle bygninger, man kan bringe i spil, hvis det bliver nødvendigt i forhold til at have et modtagecenter. Med de nuværende prognoser for indvandring i hele Europa er det bare ikke nødvendigt at have et modtagecenter i den kaliber, som det der står i Vordingborg, siger Mikael Smed til TV2 ØST.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk