11. december 2018
Og det bliver værre endnu, siger Jesper Berring-Poulsen (S), formand for Udvalget for Social og Psykiatri.
Og det bliver værre endnu, siger Jesper Berring-Poulsen (S), formand for Udvalget for Social og Psykiatri.
Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tunge enkeltsager tømmer kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tunge enkeltsager tømmer kassen
Vordingborg - 12. marts 2018 kl. 06:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et underskud på 14,1 millioner kroner. Det blev resultatet i 2017 for det specialiserede voksenområde under Psykiatri og Handicap i Vordingborg Kommune. Og det bliver værre endnu, siger Jesper Berring-Poulsen (S), formand for Udvalget for Social og Psykiatri. Ved udgangen af 2018 forventer man et merforbrug på 15,3 millioner kroner.

- Der har været nogle tunge enkeltsager med borgere, der har det rigtig svært. De udgør 7,4 millioner kroner, siger han uden at ville komme nærmere ind på det konkrete indhold af sagerne. Kun at der er tale om borgere med problemstillinger, der kræver enkeltmandstilbud med special-ekspertise, man er nødt til at købe eksternt.

Siden 2016 er der kommet flere unge borgere med sværere problemstillinger. Desuden er gennensnitsprisen for de unge under 20 mere end dobbelt så høj som udgiften for de ældre borgere. Dem, der kommer til, er dyrere end dem, der falder fra.

Det specialiserede voksenområde har allerede fået tilført 12,7 millioner kroner fra en central kommunal pulje, og alt tyder på, at udvalget må bede kommunalbestyrelsen om flere penge. Borgmester Mikael Smed (S) sidder klar.

- Det er en problematik, vi blev opmærksomme på allerede i 2015. Vi har fod på det, så det ikke bliver en kæmpe katastrofe for kommunens økonomi. Ingen borgere bliver ladt i stikken, siger han.

Læs mere i Sjællandske mandag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk