18. oktober 2019
En jordvold med jord fra etableringen af biogas-anlægget samt et træ-bælte skal skærme for anlægget, så det ikke kommer til at virke så voldsomt i landskabet.Illustration: Nature Energy Biogas
gallery icon

Se billedserie

En jordvold med jord fra etableringen af biogas-anlægget samt et træ-bælte skal skærme for anlægget, så det ikke kommer til at virke så voldsomt i landskabet.Illustration: Nature Energy Biogas
Foto: Maria Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tung trafik splitter politikere i biogas-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tung trafik splitter politikere i biogas-sag
Vordingborg - 07. december 2018 kl. 07:59
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bekymring for tung trafik får Venstre til at gå imod ny lokalplan for biogas-anlæg ved Køng Mose nær Vordingborg.

Det er ikke med hverken Kirsten Overgaards eller Bo Manderups gode vilje, at en ny lokalplan for et biogas-anlægget nu sendes i høring.

På det seneste plan- og teknikudvalg gik de to Venstre-politikere imod flertallet.

- Vi vil ikke sende det i høring, før der lægger et ordenligt CO2-regnskab, forklarer Kirsten Overgaard.

- Der er allerede et regnskab for selve produktionen på anlægget, men materialet skal jo også køres til anlægget. Der skal op mod 100 ekstra lastbiler gennem Bårse og Lundby hver eneste dag, og den del vil vi gerne have, at der bliver kigget nærmere på, forklarer hun.

På trods af bekymringerne fra Venstre, blev resten af plan- og teknikudvalgets medlemmer enige om at sende lokalplansforslaget og kommunenplantillægget med tilhørende miljørapport i høring. Høringsfasen er sat til 21. december til 15. februar.

Det er blandt andet frygten for lugtgener, der har fået folk på barrikaderne, men i miljørapporten for biogas-anlægget understreges det, at der ikke kommer til at være de store gener.

- Et moderne biogasanlæg samt de gældende standardvilkår for disse er designet til at undgå lugtgener for naboerne. Al transport af flydende biomasse til og fra anlægget foregår i lukkede, hygiejniske tankbiler. Bilerne losses og lastes altid indenfor og de bliver vasket, inden de forlader anlægget igen. Samtidig bliver al ventilationsluft fra anlægget behandlet i et luftrensesystem, der minimerer lugtgenerne, lyder det i miljørapporten.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk