26. februar 2020
Sæsonen for trollingfiskere starter allerede for alvor i februar, men allerede i næste weekend kommer der fiskere til Klintholm Havn. Billedet er taget i 2016. Foto: Claus Vilhelmsen
Sæsonen for trollingfiskere starter allerede for alvor i februar, men allerede i næste weekend kommer der fiskere til Klintholm Havn. Billedet er taget i 2016. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trollingfiskere vender tilbage til Klintholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trollingfiskere vender tilbage til Klintholm
Vordingborg - 07. november 2019 kl. 13:35
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Steen Jensen fra Dianalund henvendte sig i 2017 til Sjællandske i frustration over forholdene for fiskerne i Klintholm Havn, skriver Sjællandske.

Bommene gjorde livet surt for dem. Det var dyrt at sætte sin båd i vandet, og satte man den i og hev den op samme dag, skulle man af med 300 kr. Et 20-turs klippekort kostede 800 kr., men da man bruger to klip hver gang, kostede det 80 kr.

Bommene var også forhadte. De fungerede ikke, og fiskerne kunne risikere, at en bom klappede ned over bilen eller traileren.

- Der var god plads i havnen. Folk blev trætte af det, siger Steen Jensen, der holdt helt op med at komme i Klintholm Havn. I stedet tørnede han ud fra Rødvig, hvor de lavede to nye slæbesteder for et par år siden.

- I Rødvig skal man være medlem af Småbådsklubben, og det koster 500 kr. om året. Derfra kan man sagtens komme ud at fange laks, fortæller Steen Jensen.

Han er stadig medlem deroppe, for dermed får han sine forsikringer billigere, og han tager også gerne ud derfra.

- Men jeg kan godt lide at komme i Klintholm Havn og på Møn i det hele taget. Jeg går også på jagt på Møn, siger Steen Jensen.

Han undrer sig over, at Vordingborg Kommune har købt og monopoliseret alle havnene i kommunen. Da der ikke er så mange både, vil det være en underskudsforretning, siger han.

- Og da de lavede det dyre bomsystem, glemte de, at der er andre havne i nærheden. Som Rødvig, siger han.

Nu er han tilbage i Klintholm Havn det meste af tiden, for som han siger:

- Det er blevet klart bedre.
Morten Andersen, der har restauranten med tilhørende overnatningsmuligheder for fiskerne, hører lidt af hvert fra trollingfiskerne. Han er selv trollingfisker og er med til at arrangere det, når de har deres stævner i Klintholm Havn.

- Jeg har hørt fra trollingfiskerne, at de er blevet meget gladere for at komme her. Det er godt, at de har fjernet bommene, siger Morten Andersen.

Afgiftssystemet i havnen er lige som før bommene kom op, men det er ikke rettet på kommunens hjemmeside.

Sæsonen for fiskerne starter først nu, og Morten Andersen fortæller, at der kommer trollingfiskere i den kommende weekend.

Det skriver Sjællandske

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk