19. maj 2019
Ikke alle murerelever er lige fingernemme, men for Troels Strøyer Christophersen kommer flise-arbejdets fine detaljer naturligt.  Det har sikret ham en række medaljer allerede, og nu skal DM-titlen også sikres.Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Ikke alle murerelever er lige fingernemme, men for Troels Strøyer Christophersen kommer flise-arbejdets fine detaljer naturligt. Det har sikret ham en række medaljer allerede, og nu skal DM-titlen også sikres.Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Troels er klar til DM igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Troels er klar til DM igen
Vordingborg - 21. oktober 2018 kl. 08:10
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

2,5 år. Så lang tid tog det Troels Strøyer Christophersen at finde sig en lærerplads. Og der kunne han ikke engang få lov at blive hele perioden.

Der er ingen tvivl om, at 21-årige Troels fra Sandvig har måtte kæmpe for overhovedet at kunne gennemføre sin uddannelse. Til gengæld er han god til at indsamle beviser for, at han kan sit kram.

For nyligt blev han kåret til regionens bedste flisemurerelev, og det er andet år i træk.

Prisen er en adgangsbillet til DM i Skills, der finder sted i Næstved til april.

- Tre måneder før får vi opgavebeskrivelsen, og så står den kun på træning derfra, forklarer den unge flisemurerelev, der er blevet en del af EUCs nye talentarbejde, hvor en særlig talenttræner skal forberede ham på DM i de kommende måneder.

Troels nyder at kunne arbejde med flisearbejde, man normalt ikke ser i hverdagen.

- Det er ikke noget, som fru Jensen har råd til, fordi det tager så lang tid, men det er fedt at prøve, fordi du lærer at gå meget i detaljen, så du kan få de helt skarpe kanter, forklarer han.

Selvom sidste års DM ikke gav nogen nævneværdig placering, så flaskede det sig alligevel for Troels. Han var taget af sted til DM uden nogen lærerplads og med udsigten til at skulle i skolepraktik. Men tre dage efter, at han kom hjem fra mesterskabet, fik han pludseligt tilbudt en plads hos Næstved-firmaet Hansen & Andersen.

- Jeg blev spurgt, om jeg kunne starte på fredag, så det gik pludseligt meget hurtigt, husker den unge murerelev.

- Man hører, at det kan være farligt at vælge et stort firma, fordi man ikke for lov til at lave så meget, men det hele er blevet gjort til skamme. Jeg er rigtig glad for at være hos dem, forklarer Troels, der foruden en række opgaver på Sjælland har været med inde og arbejde i Carlsbergbyen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk