22. august 2019
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre ud af fire kørelærere overholdt ikke reglerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre ud af fire kørelærere overholdt ikke reglerne
Vordingborg - 23. februar 2018 kl. 09:12
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fire skolevogne blev standset, da færdselspolitiet onsdag fra klokken 9.30 til 11.30 holdt køreskolekontrol i Vordingborg.

arrow Læs også: To teenagere i bil fulgte efter 81-årig

To kørelærere havde ikke orden i lektionsplanerne, og en tredje havde glemt at fjerne de ekstra pedaler, der kun må være i passagersiden, når kørelæreren sidder der.

Alle tre forseelser udløser en bøde, skriver Sjællandske fredag.

- Når vi standser en skolevogn, gør vi meget ud af at fortælle eleverne, at det ikke er dem, men deres kørelærer, vi kigger efter i sømmene. Det er selvfølgelig ikke rart for dem, men omvendt skal de være klar over, at man som bilist kan blive standset af politiet. Det er en del af det at erhverve et kørekort, fortæller vicepolitiinspektør Erik Mather fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han finder det bekymrende, at tre ud af fire kørelærere, der har påtaget sig opgaven at lære unge mennesker at køre bil, ikke selv formår at overholde reglerne.

Men det er der en grund til, siger Max Pedersen, indehaver af Max's Køreskole i Stege og formand for Dansk Kørelærer-Union Sydsjælland.

Når en elev skal køres tilbage i skole efter en køretime, kan man i farten glemme at fjerne pedalerne. Og lektionsplanerne er et helvede.

- Alle, jeg kender, hader de lektionsplaner. De er en hæmsko for, at vi kan udføre vores arbejde. I ét tilfælde havde en elev været til teoriprøve og glemt at tage lektionsplanen med tilbage til kørelærereren bagefter. Det udløste en bøde, fortæller Max Pedersen.

Lektionsplanen skal udfyldes efter hver teori- og køretime. Misser eleven en time - og det sker - går undervisningen i stå.

I stedet burde man ifølge Max Pedersen inddele lektionsplanen i moduler, der udfyldes, når eleven har erhvervet et sæt af kompetencer.

- Politiet finder fejl, så de er i deres gode ret til at standse os. Men de gør det på baggrund af et system, der ikke passer til vores fag. Det er frustrerende.

Han har ikke selv prøvet at blive standset af politiet i sin skolevogn, men han har hørt fra sine kolleger, at det for eleverne er meget ubehageligt.

De skal stige ud af bilen og bliver forhørt. Nogle bliver bedt om at udlevere deres telefon og kode, så betjentene kan tjekke deres kalender.

- Jeg ved ikke, om det er lovligt, men jeg synes i hvert fald, at det er magtmisbrug mod et ungt menneske, der står over for en autoritet og kun tør sige ja og amen. Politiet har ikke andet at lave lige nu, fordi de har fået ansat så mange motorsagkyndige, at der ikke er kø til køreprøverne. Derfor fortæller jeg mine elever, at vi kan blive standset. Og at de ikke skal udlevere deres telefon, medmindre betjentene har en begrundet mistanke eller kendelse.

arrow To mænd stoppet i bil: Politiet fandt MDMA og ni kanonslag
23. februar 2018 kl. 09:41 Opdateret: kl. 09:41

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk