20. september 2021
Nærklinikken på Sundhedscentret får fra 1. oktober tre faste læger ansat på skiftende tidspunkter. Arkivfoto: Lene C. Egeberg
Nærklinikken på Sundhedscentret får fra 1. oktober tre faste læger ansat på skiftende tidspunkter. Arkivfoto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre læger ansat på nærklinik fra 1. oktober

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre læger ansat på nærklinik fra 1. oktober
Vordingborg - 13. september 2021 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg

Det skulle have været så godt, men var egentlig ikke, da Region Sjælland i maj åbnede ny nærklinik på Sundhedscentret i Stege som reaktion på lægemangel på Møn.

Klinikken, der skiller sig ud fra normale lægepraksisser ved at være drevet af regionen, skulle efter planen køre med en fastansat læge til at betjene ikke mindst de patienter, der stod uden lægedækning, da E. Olafsson gik på pension - men den første læge, som regionen ansatte, blev kun på klinikken i en måned, og derefter måtte regionen henover sommeren i stedet trække på vikarbureauer med ansættelser af kortere varighed.

Men nu lysner det forude, fortæller Jens Ravn (V), der som medlem af Region Sjællands udvalg for det nære sundhedsvæsen har været involveret i klinikkens tilblivelse. Fra 1. oktober vil der nemlig være tre læger ansat på klinikken - én, der er der hele ugen, og to der kommer to dage om ugen.

- Det vil sige, at man kan få den samme læge, selvom det selvfølgelig ikke er sikkert, hvis man kommer med noget akut, siger Jens Ravn.

Klinikken på Sundhedscentret er efterhånden nået op på at have 1900 patienter tilknyttet, og så er det for meget for blot én læge, uddyber han.

- Vi siger normalt omkring 1600 patienter i en almen praksis, så det er vi for længst nået op over. Derfor skal der være mere en en læge, siger Jens Ravn.

Mens klinikken var vikardækket, skrev nogle af patienterne blandt andet på Facebook, at de havde fået at vide, at lægen kun var ansat en måned ad gangen, men det lå uden for regionens område.

- Henover sommeren brugte vi et vikarbureau, og det er jo så bureauets betingelser, der gælder. Men nu er det os, der ansætter. De tre læger har foreløbig kontrakt frem til sommerferien, og der er intet, der tyder på, at det ikke kan blive forlænget efter det, siger Jens Ravn.

Alle tre læger har i skiftende perioder arbejdet på klinikken henover sommeren som vikarer, og de er derfor kendt med klinikken og dens patienter og har ifølge Jens Ravn selv givet udtryk for, at de gerne ville fortsætte.

Det glæder ham ikke kun af hensyn til patienterne men også på grund af den underforståede opbakning til hele konceptet med klinikker, der drives af Region Sjælland selv som arbejdsgivere. Det er nemlig fortsat en rimelig ny model, som regionen har fået tilladelse til at sætte i værk som middel mod lægemangel i yderområderne.

- De tre læger har alle sagt, at de synes, det er en spændende og meget veldrevet klinik, siger Jens Ravn.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk