26. juli 2021
Togpassagerer må væbne sig med tålmodighed, før de kan rulle over den nye Storstrømsbro. Det bliver nu først i 2026. Illustration: Vejdirektoratet
Togpassagerer må væbne sig med tålmodighed, før de kan rulle over den nye Storstrømsbro. Det bliver nu først i 2026. Illustration: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trafik over ny bro voldsomt forsinket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafik over ny bro voldsomt forsinket
Opdateret 26. maj 2021 kl. 13:23
Vordingborg - 26. maj 2021 kl. 10:42
Af J.C. Borre Larsen

De første biler og tog skulle efter planen køre over den nye Storstrømsbro mellem Masnedø og Falster i henholdsvis 2022 og 2023. Men nu er åbningen for biltrafik udskudt til 2024, mens togtrafikken forventes åbnet i 2026. Det oplyser Vejdirektoratet, der er bygherre på det store milliardprojekt.

arrow Læs også: Broen er igen forsinket: Ender med millionstor ekstraregning

Forsinkelsen skyldes ifølge Vejdirektoratet hovedsageligt, at entreprenørens konstruktionsmetode med anvendelse af sammenstøbte elementer har vist sig mere tidskrævende at projektere og udføre end forventet.

Derudover påvirker den aktuelle corona-situation med de forskellige restriktioner - herunder fortsat vanskelige rejseforhold i Europa - også forventningerne til fremdriften af byggeriet.

- Vi beklager forsinkelsen og vil arbejde målrettet sammen med entreprenøren på at finde muligheder for at optimere den nye tidsplan, lyder det fra Vejdirektoratets anlægsdirektør, Erik Stoklund, i en pressemeddelelse.

Vejdirektoratet oplyste i 2020, at den oprindelige tidsplan for projektet blev forsinket med et år.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk