26. januar 2020
Jessie Andersen fylder op. Automaten står ud mod Københavnsvej, hvor der er skygge og en smule overdækket ly for regn. Samtidig kan man se automaten, når man holder for rødt i lyskrydset. Foto: Nina Lise
Jessie Andersen fylder op. Automaten står ud mod Københavnsvej, hvor der er skygge og en smule overdækket ly for regn. Samtidig kan man se automaten, når man holder for rødt i lyskrydset. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Træk blomsterne i automaten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Træk blomsterne i automaten
Vordingborg - 07. september 2019 kl. 06:08
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny blomsterautomat skal sikre, at man kan få godt håndværk også uden for åbningstid. Den står på hjørnet af Købehavnsvej/Algade i Vordingborg hos Borgens Blomster. Automaten blev installeret for en uge siden, og den er allerede en succes.

- Den har kørt på prøvebasis, hvor den har været fyldt op, og der er blevet solgt fra den. Jeg har kunnet sidde derhjemme og se på min telefon, at der også er blevet solgt blomster om søndagen, når vi har lukket, fortæller Jessie Andersen, indehaver af Borgens Blomster.

Hun stødte på blomsterautomaten hos en kollega i Horsens for et par år siden og har siden overvejet investering eller søndagsåbent. Valget faldt på automaten.

- Der er 12 buketter at vælge mellem og huller i hylderne, så blomsterne ikke bliver beskadiget. Buketterne bliver pakket med masser af vand, og der er fem-ti grader i automaten. Ved den temperatur går afskårne blomster i dvale, så de ville kunne står tre-fire dage i automaten og stadig holde sig en uge hjemme hos kunden, forklarer Jessie Andersen.

Så længe får buketterne dog ikke lov at stå. Der bliver fyldt op med friske varer minimum hver anden dag, og automaten er fuld, når personalet går hjem lørdag eftermiddag. Priserne spænder fra 200 til 300 kroner.

- Vi vælger selvfølgelig holdbare blomster, men vi prøver også at tænke ud af boksen, så man selv i 11. time kan få godt, kreativt håndværk, siger Jessie Andersen.

- Nogle hverdage kan det i åbningstiden dog blive nødvendigt at sætte et skilt med »under opfyldning« på automaten. At binde blomster er et håndværk, der tager tid.

Uden for Storkøbenhavn er Borgens Blomster indtil videre det eneste sted på Sjælland, hvor man kan trække sin buket i en automat. Man kan betale med dankort eller Apple Pay, og ud over de 12 buketter er der på de nederste hylder også delikatesser og planter.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk