30. maj 2020
Før var Sct. Clemensvej hovedfærdselsåren i Neder Vindinge, men det skal være slut nu. Vejen spærres ud mod Næstvedvej, så kun gående og cyklister kan passere. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Før var Sct. Clemensvej hovedfærdselsåren i Neder Vindinge, men det skal være slut nu. Vejen spærres ud mod Næstvedvej, så kun gående og cyklister kan passere. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To veje spærres permanent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To veje spærres permanent
Vordingborg - 18. oktober 2019 kl. 17:41
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Først kom en ny bro over jernbanen, så kom trafiklyset på Næstvedvej, og nu er kommunen klar til den sidste del af en større omlægning af trafikken i Neder Vindinge.

Ved at lukke Sct. Clemensvej og Kærvej vil man sikre bedre trafiksikkerhed for særligt områdets skolebørn.

Lukningen af de to veje har været et stort ønske fra mange af byens beboere, og lokalrådet har kæmpet for projektet igennem en del år.

I årevis var Sct. Clemensvej den helt store færdselsåre igennem Neder Vindinge, hvilket har betydet, at voldsom meget gennemkørende trafik er gået forbi skolen og børnehaven.

Men nu skal det være slut med den voldsomme trafik på Sct. Clemensvej. 28. oktober lukkes vejen permanent af ud til Næstvedvej.

Med de mange ændringer af vejforløbene er der nu lagt op til, at trafikken ikke skal forbi skolen, men i stedet ned forbi Fakta via det nyetablerede lyskryds ved Ndr. Vindingevej, så skoleeleverne kan færdes sikkert til skolen ad Kærvej og Sct. Clemensvej.

Løsningen kommer til at bestå af blomsterbede med en kantsten omkring. Der bliver en åbning i bedet, så cykler og gående kan passere afspærringen.

Samtidig gøres den midlertidige afspærring på Kærvej permanent med et blomsterbed i midten og en bane i hver side til gående og cyklister.

»Vordingborg Kommune ville gerne lade vejene være åbne for beboerkørsel, men det er desværre en erfaringsmæssig kendsgerning, at trafikanterne ikke altid retter sig efter skiltningen på vejene. Derfor vil afspærringerne være i form af fysiske foranstaltninger«, lyder forklaringen fra kommunen.

Formand for Udvalget for Plan og Teknik, Michael Larsen (R), ser frem til, at forholdene forbedres:

- Efter at broen over jernbanen blev etableret, og vi dermed kunne slå to fluer med et smæk ved at forbedre trafiksikkerheden, gav det rigtig god mening at vedtage det. Og det er altså kun en tilvænningssag ikke at skulle køre igennem villakvarteret, som man har gjort førhen. Jeg tror rigtigt mange har forståelse for, at vi prioriterer skoleelevers trafiksikkerhed over få minutters omkørselstid, siger Michael Larsen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk