23. september 2020
En kandidat stillede op til menighedsrådet i Keldby Kirkes sogn, og det samme skete i Elmelunde. De to sogne, der har fælles menighedsråd, skal altså stadig bruge fire nye medlemmer i alt.  Foto: Lene C. Egeberg
En kandidat stillede op til menighedsrådet i Keldby Kirkes sogn, og det samme skete i Elmelunde. De to sogne, der har fælles menighedsråd, skal altså stadig bruge fire nye medlemmer i alt. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To menighedsråd skal stadig bruge medlemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To menighedsråd skal stadig bruge medlemmer
Vordingborg - 17. september 2020 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens flertallet af menighedsrådene på Møn, Nyord og Bogø efter tirsdag aftens valgmøder nu er fuldtallige, så bliver det alligevel nødvendigt med de såkaldte udfyldningsvalg to steder i området. Her var der nemlig ikke nok kandidater efter tirsdagens møder, og de valgte menighedsråd lever derfor ikke op til reglerne for antal medlemmer.

arrow Læs også: Provst om menighedsråd: - Jeg er mildt sagt overrasket

Fanefjord Sogn er et af de steder, hvor der 6. oktober nu skal holdes udfyldningsvalg. Ingen fra det gamle menighedsråd ønskede at stille op til en ny periode i denne omgang, men tre nye blev valgt ind: Charlotte Cecilie Jensen, Hans-Walther Kreisel og Henrik Hansen.

- Der skal vælges tre mere, og suppleanterne er vi slet ikke nået til endnu, siger afgående formand Hans Tychsen om situationen.

6Det andet sted, man må ud i en ny runde, er Keldby-Elmelunde Sogne, hvor kun et enkelt medlem - Helle Jakobsen fra Elmelunde - genopstillede.

Hun fik ved tirsdagens valgmøde selskab af Peter Englev fra Keldby, men udover de to skal der altså stadig bruges fire medlemmer mere i alt - to fra hvert af sognene.

- Så nu bliver vi nødt til at gå ud at stemme nogle dørklokker. Det kan jo også være, der er nogle, der melder sig selv, når det nu bliver kendt, at vi mangler nogle flere, siger Helle Jakobsen.

I nabosognene Borre-Magleby lykkedes det til gengæld at få et fuldtalligt menighedsråd stablet på benene i første forsøg, fortæller formand Ove Hansen.

Fra Magleby blev han selv valgt ind sammen med Else Qwist og Lotte Vinge, og fra Borre blev Helle Hansen, Lise Hansen Thorsen og Lena Henriksen valgt ind. Udover Ove Hansen selv er det her kun Helle Hansen, der er genganger, mens de øvrige fire er nyvalgte.

Der har tidligere været planer om en sammenlægning af Borre-Magleby Menighedsråd med Keldby-Elmelunde Menighedsråd - en mulighed, der kan blive endnu mere aktuel, hvis sidstnævnte ikke får fyldt rækkerne op ved udfyldningsvalget den 6. oktober.

Og selvom Borre-Magleby altså nu har sit »på det tørre«, så er man ifølge Ove Hansen stadig tilhænger af en sammenlægning.

- Jeg forhørte mig hos både de nye og gamle, og alle gav udtryk for, at det er det eneste rigtige. Når der er ét pastorat, skal der også være ét menighedsråd, siger Ove Hansen.

I Stege lykkedes det, som omtalt i Sjællandske onsdag, at få valgt de otte medlemmer, der skulle bruges, og også på Nyord, i Damsholte og på Bogø har man nu fuldtallige menighedsråd, der er klar til at tage over i slutningen af november. Det er så forudsat, at ingen konkurrerende lister melder sig på banen i sognene, hvilket stadig er muligt indtil den 13. oktober. Det vil så udløse et afstemningsvalg det pågældende sted, men indtil det sker, er det for de nævnte sognes vedkommende disse menighedsråd, der nu står til at tage over:

Nyord: William Houman, Rita Svendsen, Runa Stolt Hellesøe, Ellen Birgit Houman og Marianne Mellerup (alle genvalg).

Damsholte: Birgit Rasmussen (genvalg), Anna Marie Marding (genvalg), Jørn Elo Hansen (genvalg), Lisbeth Hilligsøe (nyvalg) og Stig Jürgensen (nyvalg).

Bogø: Winni Børresen (genvalg), Anne Thielemann (genvalg), Helle Hansen (genvalg), Hans Erik Albrekt (nyvalg) og Jesper Wæver Mather (nyvalg).

arrow Fuldt hus i sammenlagt menighedsråd
16. september 2020 kl. 21:40 Opdateret: kl. 19:53
arrow Trods bøvl - sogneduo har fået nok
16. september 2020 kl. 21:30 Opdateret: kl. 20:13
arrow Sneslev har både et helt råd og reserver
16. september 2020 kl. 20:48 Opdateret: kl. 17:53
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk