28. september 2021
Byretten i Nykøbing Falster lægger lokaler til drabssagen fra Hårbølle Strand, som kommer for den 13. januar.
Byretten i Nykøbing Falster lægger lokaler til drabssagen fra Hårbølle Strand, som kommer for den 13. januar.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To drabssager skal for retten til næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To drabssager skal for retten til næste år
Vordingborg - 07. december 2019 kl. 07:00
Af Lene C. Egeberg

På i hvert fald ét punkt bliver 2020 bemærkelsesværdigt på en trist måde for Møn. Det er nemlig året, hvor ikke blot én men to mønske drabssager skal behandles i retten.

arrow Læs også: Blev fundet død og forsøgt brændt: 12 års fængsel for drab på samlever

I det ene tilfælde er der dog tale om en genganger, da det drejer sig om Bettina Olsen-sagen. Denne sag, der udsprang af drabet på Bettina Olsen i 2017, blev ellers afgjort i august i år. da hendes kæreste på drabstidspunktet, den 29-årige Bartlomiej »Bartek« Sykulski, blev idømt 12 års fængsel og udvisning.

Både nævninge og dommere var enige om, at den 29-årige havde dræbt Bettina Olsen i det, der af anklageren blev beskrevet som »et orgie af vold«, hvor retsmedicineren efterfølgende dokumenterede ikke færre end 97 skader fordelt overalt på den 34-årige kvindes krop.

Den 29-årige var dog ikke til sinds at acceptere dommen, som han via sin forsvarer på stedet ankede til frifindelse, og det betyder altså, at hele sagen skal køre igen i landsretten, som har sat fire dage af til det.

Bettina Olsen-sagen begynder således ved Østre Landsret i Nykøbing Falster den 30. marts, og ventes afsluttet den 2. april.

Inden hendes familie på denne måde får rippet op i sagen igen, er der dog en anden drabssag, der skal behandles ved byretten i Nykøbing Falster.

Her drejer det sig om sagen fra Hårbølle Strand, hvor en 59-årig mand er tiltalt for at dræbe sin samlever den 10. marts i år. I følge anklageskriftet skal den 59-årige angiveligt have dræbt den 50-årige kvinde ved at snøre noget om halsen på hende, hvorved hun blev kvalt. Han er også tiltalt for usømmelig omgang med lig, da han efterfølgende ifølge politiets opfattelse hældte brandbar væske udover hendes lig og antændte det.

Endelig er den 59-årige også tiltalt efter straffelovens paragraf 119, stk. 1 om »vold mod personer i offentlig tjeneste eller erhverv«. Denne del af anklageskriftet skyldes, at anholdelsen af manden på landejendommen ved Hårbølle Strand foregik med så stor dramatik, at politiet endte med at affyre skud mod ham, hvorved han blev såret. Derefter blev han indlagt på Rigshospitalet, hvor han nogle dage senere blev så ophidset over to politiassistenter, at hans spyttede dem begge i ansigtet.

Drabssagen fra Hårbølle kommer for retten den 13. januar.

arrow Drabstiltalts forklaring: Hun blev dræbt mens jeg sov
13. januar 2020 kl. 12:33 Opdateret: kl. 12:33
arrow Datter alarmerede politiet: Frygtede for sin mors liv
13. januar 2020 kl. 10:02 Opdateret: kl. 10:02
arrow Tiltale: Mand kvalte kæresten og ville brænde liget af
13. januar 2020 kl. 04:45 Opdateret: kl. 04:46
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk