1. juni 2020
Dette syn kommer man ikke til at se i Stege i år: Storegade fyldt med glade tirsdagsmarkedsgæster. Arkivfoto: Lene C. Egeberg
Dette syn kommer man ikke til at se i Stege i år: Storegade fyldt med glade tirsdagsmarkedsgæster. Arkivfoto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tirsdagsmarkeder aflyst - men der arbejdes på alternativer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdagsmarkeder aflyst - men der arbejdes på alternativer
Vordingborg - 07. april 2020 kl. 15:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Større forsamlinger, inklusive markeder og festivaler, forbydes til og med august.

Sådan lød meldingen fra statsministeren mandag aften, og dermed blev det, Møns Handelsstandsforening havde frygtet men i bund og grund håbet at undgå, en realitet: At årets tirsdagsmarkeder i Stege må aflyses.

- Vi fik en spand koldt vand i hovedet, for vi havde nok alle håbet, at det ikke kom så vidt, siger Tina Olsen, formand for handelsstandsforeningen.

Kort efter meldingen holdt bestyrelsen møde på sikker afstand, og da man først havde synket beskeden om, at der ikke var nogen vej udenom en aflysning, blev tankerne kastet i retning af, hvad man så kan gøre.

- Vi skal finde ud af, hvordan vi løser det her. Det er ikke sådan, at vi sidder med hænderne i skødet og tænker, »Det var så det«. Vi har rigtig mange gode idéer i støbeskeen, men vi kan bare ikke rigtig sætte noget i værk eller melde ud om det før efter 10. maj, siger Tina Olsen med henvisning til den dato, hvor der nu ventes en ny udmelding om eventuel lempelse af de nuværende restriktioner.

- Vi kan ikke gennemføre gågade i Stege med 20.000 mennesker igennem byen hver tirsdag i seks uger, det kommer ikke til at ske. Men vi skal nok komme igennem sommeren alligevel, for der vil stadig være turister, der kommer til øen, siger Tina Olsen.

Samlet set kan tirsdagsmarkederne snildt samle flere end 100.000 mennesker i byen på en sæson, og den tilstrømning tegner sig for en betydelig del af den årlige omsætning i byens butikker. Hvordan handelslivet vil klare sig igennem uden det bidrag, vil Tina Olsen ikke ud i nogen skrækscenarier om, men hun lægger heller ikke skjul på, at situationen er alvorlig.

- Der vil være nogle, der får det meget stramt og svært ved at klare sig igennem. Vi har altid været kolleger mere end konkurrenter - og nu er vi mere end kolleger, for vi skal alle sammen hjælpe hinanden, siger handelsstandsformanden.

Tina Olsen benytter også lejligheden til at gentage opfordringen til øens fastboende og gæster om at bakke op om det lokale handelssliv:

- Det er mere vigtigt end nogensinde, at vi støtter vores lokale butikker, deres webhandel, take away fra restauranter og caféer, og hvad det nu ellers kan være. Der er så mange kreative idéer rundt omkring lige nu, så tag imod dem og støt de handlende, siger Tina Olsen, der i den sammenhæng også henviser til det nye, fælles webhandelinitiativ, www.vielskermoen.dk

Her kan man, som omtalt i Sjællandske tidligere, finde en stribe gode tilbud fra de handlende, som leverer på øen med dags varsel.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk