22. september 2020
Lars Kleist, formand for Møn Golf Klub, glæder sig over, at det er lykkedes at lande en aftale med Møn Golf Center, så der også kan spilles golf det kommende år. Privatfoto
Lars Kleist, formand for Møn Golf Klub, glæder sig over, at det er lykkedes at lande en aftale med Møn Golf Center, så der også kan spilles golf det kommende år. Privatfoto
Foto: Lars Kleist
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tilfredshed med ny aftale om lejekontrakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilfredshed med ny aftale om lejekontrakt
Vordingborg - 09. november 2019 kl. 18:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

møn: Det var en lettet formand for Møn Golf Klub, Lars Kleist, som i denne uge kunne meddele medlemmerne, at det er lykkedes at nå til enighed med Møn Golf Center om det kommende års lejekontrakt.

Den 10-årige kontrakt, som ifølge aftalen skal genforhandles en gang om året, og var det ikke lykkedes at nå til enighed, ville begge parter gå en usikker fremtid i møde ved årsskiftet.

Forhandlingerne denne gang var særligt vanskelige, fordi golfklubben døjer med flere sammenfaldende problemer, som har givet en trængt økonomi.

- Det handler blandt andet om, at Vordingborg Kommune har besluttet at afskaffe lokaletilskudet til udendørs aktiviteter, som kommer til at koste os 84.000 kroner om året, siger Lars Kleist.

Et lige så stort problem er imidlertid, at golfklubben over en årrække har mistet en god portion medlemmer. Der er tale om et fald, som Lars Kleist anslår til at ligge på omkring syv procent om året, svarende til det niveau, mange andre golfklubber oplever, og som i rene tal betyder, at klubben fra 2014 og indtil seneste optælling i år er gået fra 511 medlemmer til 460.

- Hvis du tager et kontingent på 6500 kroner og ganger med 50, så er det jo altså noget, der kan mærkes, siger Lars Kleist.

Møn Golf Klubs indgang til forhandlinger var derfor, at man ønskede den årlige husleje sat ned fra 2,3 millioner kroner til 2 millioner kroner - men da golfcentrets udgifter til eksempelvis vedligeholdelse af banerne er de samme, uanset hvor mange medlemmer golfklubben har, var det et krav, man fra golfcentrets side ikke kunne imødekomme.

I stedet er parterne nu blevet enige om en huslejenedsættelse på 100.000 kroner om året, og oveni kommer en aftale om, at Møn Golf Klub får gratis råderet over golfbanen 10 dage om året.

- Det betyder, at de penge vi kan generere i de dage, for eksempel med turneringer eller andre arrangementer, går i vores kasse og ikke skal deles med golfcentret, siger Lars Kleist.

Endelig har bestyrelsen for golfklubben også sagt god for en kontingentstigning på to procent for medlemmerne - hvilket svarer til 100-130 kroner per medlem. Denne del skal godkendes på generalforsamlingen sidst på måneden, men det er ikke noget, Lars Kleist venter problemer med at få gennemført.

- Det er faktisk nogle af medlemmerne selv, der har foreslået det, siger han.

Selve kontrakten med golfcentret kan til gengæld godkendes af bestyrelsen alene, og dermed skulle det være sikkert, at golfklubbens tilstedeværelse på banerne i Keldby også skulle være sikret til næste år.

Lars Kleist roser i øvrigt Møn Golf Center for at have »strukket sig langt« for at komme klubben i møde.

Den udlægning kan Jørn Sørensen, bestyrelsesformand for Møn Golf Center, godt nikke genkendende til.

- Vores udgifter falder jo ikke, selvom der bliver færre medlemmer af golfklubben, siger han, der imidlertid også påpeger, at man fra centrets side har været nødt til at tage højde for den realitet, som klubben lever under, herunder medlemsfaldet og det forsvundne lokaletilskud.

Hvad angår sidstnævnte undrer han sig over, at Vordingborg Kommune ikke har set nærmere på, hvem der reelt bliver ramt af det.

- Jeg synes godt, kommunen kunne have differentieret mellem, om det er en stavgangsklub, der sætter ud fra Brugsen og ikke har nogen lokaleudgifter. Ikke at der er noget galt i det, men det gør altså en ret stor forskel, siger Jørn Sørensen.

På et andet punkt har golfcentret også grund til at se kommunen dybt i øjnene. Jørn Sørensen påpeger nemlig, at Møn Golf Centers udgifter til ejendomsskatter er betydeligt højere end andre, nærliggende golfcentre, alene af den grund, at banerne er udlagt som erhvervsjord.

- De to andre golfklubber i nærheden hører begge til godser og ligger midt inde i landbrugsjord. Det er ikke særlig konkurrencedygtigt for os, siger Jørn Sørensen, der håber, at kommende forhandlinger med Vordingborg Kommune om dette aspekt vil falde ud til centrets fordel.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk