2. august 2021
Erhvervsmægler Michael Kristiansen fra EDC glæder sig over salget af den hvidpudsede ejendom i baggrunden til en Vordingborg-investor. Foto: J.C. Borre Larsen
gallery icon

Se billedserie

Erhvervsmægler Michael Kristiansen fra EDC glæder sig over salget af den hvidpudsede ejendom i baggrunden til en Vordingborg-investor. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere ostefabrik solgt til lokal investor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere ostefabrik solgt til lokal investor
Vordingborg - 02. juni 2020 kl. 19:00
Af J.C. Borre Larsen

Den store hvidpudsede ejendom på Marienbergvej 128-132 i Vordingborg, der senest husede Havnefrontens Erhvervscenter, er solgt.

Ifølge EDC Erhverv, der har solgt bygningen på vegne af it-firmaet JDM Marienbergvej, Vordingborg A/S, ønsker den nye ejer foreløbig at være anonym.

- Det er en investor, som er aktiv i Vordingborg, røber EDC's erhvervsmægler Michael Kristiansen.

Ejendommen på over 8000 kvadratmeter blev sat til salg i februar for 20 millioner kroner. En måned efter var den solgt. Ifølge EDC Erhverv blev bygningerne handlet til lidt under den udbudte pris.

- Vi havde tre seriøse bejlere, hvoraf de to ikke var lokale. En af dem var en udenlandsk investor, oplyser Michael Kristiansen.

Togstation og ost

Den markante ejendom, der byder på vandudsigt, rummer en spændende historisk fortid.

Den ældste del af ejendommen stammer fra 1870, hvor togstationen på Masnedsund blev bygget.

Da man i 1937 tog den nye Vordingborg Station i brug, blev stationen på Masnedsund overflødig. Det åbnede 10 år senere op for et af Vordingborgs største erhvervseventyr, da Buko flyttede sin osteproduktion fra Frederiksberg til Vordingborg.

Gennem de følgende årtier byggede Buko en række nye haller i forlængelse af den oprindelige togstation, og man nåede i begyndelsen af 1980'erne op på 265 ansatte.

I 2000 lukkede Buko fabrikken, da man flyttede oste-produktionen til Fyn og Jylland.

Afløseren var Callcentret Transcom, og fra 2009 har ejendommen dannet rammen om Havnefrontens Erhvervscenter, hvor de største aktører var Vordingborg Erhverv, Væksthus Sjælland og Vordingborg Jobcenter. Alle tre fandt sidste år nye adresser.

Det er endnu uvist, hvad der fremover skal være i den tidligere oste-fabrik.

Den nye ejer overtager ejendommen 1. juli. I øjeblikket er vedkommende i gang med at finde lejere til lokalerne, der både kan bruges til erhverv og boliger.

Billede
Den tidligere Buko-bygning var til salg i en måned,
inden den blev solgt.
Foto: J.C. Borre Larsen 

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk