18. januar 2021
Teltene blev til at starte med opvarmet. I de senere år har der dog kun stået tomme, uopvarmede telte på pladsen, men nu skal også de pilles ned.  Foto: Thomas Olsen
Teltene blev til at starte med opvarmet. I de senere år har der dog kun stået tomme, uopvarmede telte på pladsen, men nu skal også de pilles ned. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Teltlejr til flygtninge har aldrig været i brug - Nu pilles den ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teltlejr til flygtninge har aldrig været i brug - Nu pilles den ned
Vordingborg - 30. juni 2020 kl. 13:16
Af Lars Christensen

Den omdiskuterede teltlejr, der har stået urørt på Vordingborg Kaserne i over fire år, skal nu pilles ned.

Det oplyser Justistsministeriet i en mail.

- EU står fortsat over for et alvorligt migrationspres fra EU's nabolande. Situationen er dog meget forskellig fra den, vi oplevede i 2015-2016, bl.a. fordi der fra europæisk side er foretaget en række initiativer til at styrke kontrollen med EU's ydre grænser, udtaler justitsminister Nick Hækkerup i en pressemeddelelse.

- I lyset af den aftagende tilstrømning til Danmark er der løbende foretaget justeringer i Danmarks beredskabskapacitet. Nu lukker vi så politiets modtagecentre på kasernen i Vordingborg og Søgårdlejren, som har stået ubrugte i mange år. Men vi er samtidig bevidste om, at vi aldrig skal stå i en situation som i 2015, og centrene kan hurtigt komme op at stå igen, hvis det bliver nødvendigt, tilføjer justitsministeren.

Teltlejren på Vordingborg Kaserne blev etableret i slutningen af 2015 for at kunne tilbageholde flygtninge og migranter kortvarigt, indtil deres identitet og formål med at opholde sig i Danmark var afklaret.

Modtagecentret blev etableret i løbet af en uge og havde sammen med Søgårdlejren en samlet kapacitet på cirka 2150 pladser.

Udgifterne til teltlejrene udgør i dag cirka fire millioner kroner årligt og har siden oprettelsen i 2015 kostet samlet cirka 65 millioner kroner.

Teltlejrene har ikke på noget som helst tidspunkt været anvendt til indkvartering af flygtninge og migranter.

Arbejdet med at nedtage centrene påbegyndes i juli og vil blive afsluttet hurtigst muligt, oplyser ministeriet.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk