28. oktober 2020
Direktør Peter Kastholm holder til i Tamus hovedafdeling i Dragør, men han tager sig god tid til at komme rundt til alle afdelinger. Her tager en snak med Simon Raunholt og Martin Friis fra kantine-holdet.
Direktør Peter Kastholm holder til i Tamus hovedafdeling i Dragør, men han tager sig god tid til at komme rundt til alle afdelinger. Her tager en snak med Simon Raunholt og Martin Friis fra kantine-holdet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tamu giver markant flere job til udsatte unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tamu giver markant flere job til udsatte unge
Vordingborg - 13. august 2016 kl. 06:20
Af Lars Christensen

Unge på kanten af arbejdsmarkedet har 30 procents større chance for at få et job, hvis de gennemfører en uddannelse hos Træningsskolens Arbejdsmarkedsuddannelser (Tamu), end hvis de modtager andre tilbud.

Sådan lyder konklusionen i en ny Rambøll-analyse.

Tamu-uddannelsen er fordelt på seks centre rundt om i landet. Det nyeste åbnede i Vordingborg tilbage i januar 2013 og er på få år allerede blevet en stor succes, forklarer direktør Peter Kastholm.

- Centrene er sat i verden for at være et tilbud til dem, der ikke kan tage en uddannelse af normal vej. Hvis det lykkes at nå det politisk mål om at 95 procent af ungdomsårgangen skal have en ungdomsuddannelse, så er vi et tilbud til de sidste fem procent, forklarer direktøren.

Den nye Rambøll-analyse viser, at det er nogle af landets mest udsatte unge, der finder frem til Tamu.

Hashmisbrug, kriminalitet, anbringelser og psykiske diagnoser er nogle af de ting, der går igen hos en stor del af de unge.

- Der er blevet snakket og snakket med dem, uden at der er sket noget. Vi vil ikke snakke med de unge om deres fortid. Her er det kun nuet og fremtiden, der tæller. Det gør, at de unge, måske for første gang i deres liv, kan føle sig som en ressource i stedet for et problem.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk