29. september 2020
Normalt er der tætpakket på dansegulvet, når Hyggeklubben Strømmen holder sine danseaftener. Næste gang er den 6. deceember og for fotografens skyld tog Per Skou Hansen og Pernille Skou Skafte forskud på glæderne. Foto: Peer Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Normalt er der tætpakket på dansegulvet, når Hyggeklubben Strømmen holder sine danseaftener. Næste gang er den 6. deceember og for fotografens skyld tog Per Skou Hansen og Pernille Skou Skafte forskud på glæderne. Foto: Peer Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tæt trafik på dansegulvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tæt trafik på dansegulvet
Vordingborg - 30. november 2019 kl. 12:26
Af Peer Rasmussen

Når Hyggeklubben Strømmen holder julefrokost og danseaften i Bårse Samlingshus fredag den 6. december fra klokken 18-01.00, venter klubben 60-70 mennesker til en hyggelig aften.

- Det er ikke kun ved julearrangementet, vi har så mange deltagere. Vi har lige så mange deltagere til almindelig danseaftener, som vi holder fast den første fredag hver måned, fortæller formanden for klubben, Jens Larsen.

- Gæsterne ved arrangementerne er ikke kun lokale. Folk kommer fra nær og fjern. Der kommer gæster fra eksempelvis Nykøbing Sjælland og Nykøbing Falster, og vi har egentligt ikke gjort noget videre for at reklamere for danseaftenerne. Folk kommer gennem mund-til-mund metoden, og deltagerantallet har været støt stigende de senere år, tilføjer kasserer Per Skou Hansen.

Ligger i faste rammer

Bortset fra nogle særlige arrangementer, som eksempelvis julefrokosten og nytårsaften, ligger Hyggeklubben Strømmens danseaftener i nogle ret faste rammer.

Deltagerne mødes klokken 18 i Bårse Samlingshus, hvor man spiser dagens ret indtil klokken 20.

Derefter indtager deltagerne dansegulvet indtil klokken 01.00, hvor festen slutter.

- Til de normale aftener koster arrangementet 100 kroner for maden og 75 kroner for dansen. Man kan altid vælge kun at komme til dansen, mens det kræver tilmelding til spisningen. Til julefrokosten koster arrangementet 300 kroner, men så er der også julebuffet med i prisen, fortæller formand Jens Larsen.

Dansen er for alle

Hos Hyggeklubben Strømmen er det ingen hemmelighed, at dansegæsternes alder ligger fra 50 år og op.

- En stor del af gæsterne er singler, men der kommer også en del par. Klubben er absolut ingen singleklub og dansen er for alle. Det vigtigste er hyggen, maden og samværet, siger Per Skou Hansen.

- Vi har altid levende musik og musikken er meget varieret. Det kan være dansktop, men det kan absolut også være rock og pop. Til julefrokosten kommer eksempelvis Pia og Bo fra Præstø og underholder gæsterne. Dansegulvet er altid fyldt hele aftenen, og man danser ikke kun med den samme partner, tilføjer han.

50 år i 2020

Hyggeklubben Strømmen fylder 50 år i 2020 og er en af de ældste danseklubber i Danmark.

- Vi ved faktisk ikke præcist, hvor klubben blev stiftet, men vi ved, at det var på Falster. Dengang var det en singleklub, men det er den absolut ikke mere. Oprindeligt dansede man i forsamlingshuse og kroer, fortæller kasserer Per Skou Hansen.

- For 20 år siden rykkede vi klubben til Vordingborg, hvor vi dansede en hel del år i medborgerhuset i Kirkeskoven. Da det lukkede, var vi lidt rundt omring, inden vi for otte år siden begyndte at holde arrangementerne i Bårse Samlingshus. Det har vi været meget tilfredse med. Der er gode rammer, og forpagterparret Maria og Simon Bjerregaard sørger for dejlig mad, siger formand Jens Larsen.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk