25. maj 2019
Det var her ved Bakkebøllevej, at spritbilisten kørte op i bagenden på den anden bil. Foto: Claus Vilhelmsen
Det var her ved Bakkebøllevej, at spritbilisten kørte op i bagenden på den anden bil. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syv måneders fængsel til fuld vanvidsbilist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syv måneders fængsel til fuld vanvidsbilist
Vordingborg - 09. november 2018 kl. 15:28
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nyråd/Lille Damme: Det var med fuld tilståelse, at en 32-årig mand fra Kastrup tirsdag blev dømt for to færdselsuheld, der burde have været undgået. Begge gange havde han drukket og røget hash, og ingen af gangene havde han kørekort. Det havde han nemlig mistet tidligere, og han havde aldrig taget det igen.

Da han forlod Retten i Nykøbing Falster efter to timers retsmøde, måtte han sande, at han skal vente yderligere ti år med at gå til køreprøve igen.

De første to måneder bliver det nu heller ikke noget problem, for han skal ind og ruske tremmer. Han fik nemlig syv måneders fængsel, hvoraf de fem blev gjort betinget. Med i hatten følger 100 timers samfundstjeneste og et behandlingsforløb for alkoholisme.

Det, der for alvor fik sat fart i strafudmålingen, var mandens kørsel 5. november 2017. Han havde lige krydset dæmningen fra Farø. Den er lang og lige, men et lille stykke efter drejer Grønsundvej. Ved Marie Grubbes Vej fik han ikke rettet op og kørte lige ind i et træ.

Ham selv skete der ikke noget med, men der var en passager i bilen, som pådrog sig et lårbensbrud.

- Derfor var han anklaget efter straffelovens § 249, som handlet om uagtsom betydelig legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder, forklarer anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Ann-Sophie Søborg Mogensen.

Et halvt års tid før, 2. marts, var han også ude at køre, selvom han også på det tidspunkt både havde indtaget spiritus og røget hash.

Han kørte tæt på en forankørende bil mod øst ad Kalvehavevej i Nyråd, og da bilen skulle dreje op ad Bakkebøllevej, nåede den 32-årige ikke at reagere. Han kørte op i bilen.

Heldigvis skete der ikke noget med personerne i hverken den ene eller den anden bil, men den 32-årige blev anholdt. Da politiet ønskede at se hans kørekort, kunne han ikke levere.

Den næste køretur kommer til at foregå på en cykel eller en lille knallert, for det er det, han har tilladelse til.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk