30. oktober 2020
Den 21-årige syrer står til en udvisning, når fængselsstraffen er overstået. Men modsætter han sig det, havner han på Kærshovedgård på tålt ophold. Foto: Morten Bank Frederiksen
Den 21-årige syrer står til en udvisning, når fængselsstraffen er overstået. Men modsætter han sig det, havner han på Kærshovedgård på tålt ophold. Foto: Morten Bank Frederiksen
Foto: Morten Bank Frederiksen/Andrew Kelly/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syrer udvist for vold pistol og afpresning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syrer udvist for vold pistol og afpresning
Vordingborg - 22. september 2020 kl. 05:15
Af Claus Vilhelmsen

Det tog tre dage i retten i Nykøbing Falster, før en 21-årig syrer kunne få sin dom. Han var anklaget for 16 forhold og blev stort set dømt efter anklageskriftet.

Dommen lød på et års fængsel, men det var ikke det værste for ham. Han blev nemlig udvist til Syrien, hvor der sandsynligvis venter en indlemmelse i Assads hær.

Den nu dømte gik rundt med en hardballpistol, som han efter anklageskriftet ikke brugte, men han truede med det.

Det skete f.eks. i starten af året, da han narrede en person til at tro, at han kunne sælge ham en rigtig pistol. Køberen gav ham 8.000 kr., men pistolen materialiserede sig aldrig. Heller ikke efter, at syreren ved Vordingborg Station truede køberen til at aflevere først 8.000 kr. ekstra og efterfølgende 1.000 kr.

Lignede en rigtig pistol

Det er afpresning, bedrageri og overtrædelse af våbenloven. Havde han haft en rigtig pistol og ikke en hardballpistol, ville straffen dog været blevet væsentligt hårdere, oplyser anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Lise Frandsen.

I marts 2018 brugte han også pistolen til at true med.

- Du skal passe på, eller jeg pløkker dig, sagde han, mens han holdt pistolen op.

Selvom det var en hardballpistol, lignede den en rigtig pistol.

Spark i hovedet

Men det blev ikke ved trusler om vold. For to år siden skubbede han en kvinde omkuld på Rygvænget, Kornbakken i Næstved. Derefter sparkede han hende flere gange i hovedet, mens hun lå ned.

Ikke nok med, at den 21-årige gik rundt med en hardballepistol, han gik også med kniv. Oven i købet en kniv, der var længere end de 12 cm.

13. marts i år truede han med kniven en person til at hæve penge til sig på Banegårdspladsen i Nykøbing Falster. Det mislykkedes dog, da der kom andre mennesker til stede. Et par uger senere blev han opsnappet af politiet, som konfiskerede hans kniv.

- Selvom kniven havde været 12 cm eller derunder må han stadig ikke gå rundt med en kniv i det offentlige rum, fastslår Lise Frandsen.

Der var 16 forhold i alt, og de omfatter også indbrud i huse, et tyveri og en overtrædelse af ordensbekendtgørelse. I april 2018 blev han snuppet i at køre uden billet i toget. Ved Vordingborg Station udfyldte han formularen til en togafgift, men da han gav kuglepennen tilbage til kontrolløren, sagde han: »Tør du godt tage den? Jeg har corona«. Det er strafbart. Foruden fængselsstraffen og udvisningen blev den dømte også frakendt førerretten til bil i tre år.

Han har aldrig haft kørekort, men det må han altså så også vente med.

Det skyldes, at han stjal en Toyota Yaris, der tilhørte et bosted i Næstved sammen med en anden for 2 1/2 år siden. I temmelig fuld tilstand bankede han ind i et et lyssignal i krydset Vordingborgvej/Gallemarksvej i Næstved.

Den 21-årige syrer har anket dommen, så sagen skal en tur i landsretten. Bliver dommen stadfæstet, bliver han fragtet til Syrien efter nogle måneder, eller også får Kærshovedgård en ny beboer på tålt ophold.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk