18. januar 2020
Det lille pæretræ har en særlig betydning for Anette Jensen. Ikke kun på grund af 11. september men også fordi det minder hende om hendes elskede søster. Privatfoto
Det lille pæretræ har en særlig betydning for Anette Jensen. Ikke kun på grund af 11. september men også fordi det minder hende om hendes elskede søster. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Survivor-træet har en aflægger i Vordingborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Survivor-træet har en aflægger i Vordingborg
Vordingborg - 11. september 2019 kl. 09:56
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vordingborg: 11. september klokken 14.46 og 15.03 dansk tid er det nøjagtig 18 år siden, to fly styrede ind i World Trade Centers tvillingetårne i New York og jævnede dem med jorden. Flere end 3000 mennesker omkom.

En måned senere fandt man i ruinerne efter terroranbgrebet et pæretræ, som stod midt i kaos. Rødderne var beskadigede, og grenene var knækkede og forbrændte, men det var i live. Efter 10 års pleje hos New York City Department of Parks and Recreation blev det i 2011 genplantet på mindesmærket Ground Zero.

En aflægger står i en krukke hos Anette Jensen i Vordingborg. Hun tog under et besøg i New York i 2012 et agern fra »The Survivor Tree«, som i dag har vokset sig til et fint lille træ, fortæller hun til Danmarksbloggen.dk.

- Jeg tager ofte frø som minde, når jeg er et sted. Men her har frøet - og træet - en særlig betydning. Det kommer fra en tur til New York, jeg var på sammen med min søster Helle, som nu er død. Så hos mig hedder træet Helles træ og er en evig påmindelse om ikke kun 11. september men ligeså meget om min elskede søster, forklarer Anette Jensen til Danmarksbloggen.

11. september 2001 var Anette Jensen på ferie. Alligevel kan hun som så mange andre huske, nøjagtig hvad hun lavede den dag. Hun var også i New York i 2002, og hun kan stadig genskabe sig stemningen fra første gang, hun stod på Ground Zero.

- Det var året efter terrorangrebet, hvor der stadig var meget kaos på Downton Manhattan - og der var en meget bedrøvelig stemning, så megen ødelæggelse og død, siger Anette Jensen til Danmarksbloggen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk