23. april 2021
Direktør for Sukkerfabrikken Bent Lykke forstår god Miljø- og Fødevareklagenævnets afvisning. Foto: Claus Vilhelmsen
Direktør for Sukkerfabrikken Bent Lykke forstår god Miljø- og Fødevareklagenævnets afvisning. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sukkerfabrikken fortsætter trods forsinkelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sukkerfabrikken fortsætter trods forsinkelse
Vordingborg - 02. marts 2021 kl. 11:00
Af Claus Vilhelmsen

- Der er sket en procedurefejl, og man kan vel kalde det et rap over fingrene til Kystdirektoratet.

Det siger direktør for »Sukkerfabrikken Møn« Bent Lykke til Miljø- og Fødevarekalgenævnets afvisning af tilladelsen til Sukkerfabrikkens projekt ved stranden og ude i vandet.

Selvom det kan forsinke projektet, at tilladelsen bliver ophævet og hjemsendt til fornyet behandling, som det hedder i embedsmandssprog, får det ikke direktøren til at ryste på hånden.

- Vi fortsætter. Vi har allerede investeret flere millioner i det, og vi stopper ikke nu. Afvisningen fra nævnet betyder bare, at vi må se på det og i gang igen, fastslår han.

Bent Lykke mener, at det er naturligt at inddrage resten af fabrikken, herunder den trafikanalyse, som allerede er blevet lavet.

- Nu er det op til Kystdirektoratet at løse problemet, men måske kan det gøres ved den lokalplan, som kommunen skal udarbejde.

- Vi er i gang med at tale med Kystdirektoratet, om hvordan de vil klare det, oplyser Bent Lykke.

Kystdirektoratet har kun lavet en miljøscreening af stranden og stenmolen, men nævnet kræver en samlet vurdering af etapen, der også omfatter de projekterede huse på pæle.

Dyrelivet

På et punkt gav nævnet Kystdirektoratet medhold. Påvirkningen af dyrelivet i det Natura 2000-område, der ligger 700 meter væk, er minimal.

- Det er vi glade for. Det er ikke et sart naturområde, men et område, hvor der har kørt store bulldozere.

- Vandbassinerne tørrer i øvrigt ud, hvis ikke de får tilført vand fra Sukkerfabrikken, konstaterer Bent Lykke.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk