21. februar 2020
Indsatserne virker, og folk kommer i arbejde. Det største problem er dog de unge, siger Anders Andersen (S), formand for Udvalget for Arbejdsmarked og  Uddannelse. Foto: Thøger Raun
Indsatserne virker, og folk kommer i arbejde. Det største problem er dog de unge, siger Anders Andersen (S), formand for Udvalget for Arbejdsmarked og Uddannelse. Foto: Thøger Raun
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store beskæftigelsesplaner inden for fire år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store beskæftigelsesplaner inden for fire år
Vordingborg - 10. oktober 2019 kl. 09:40
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arbejdsstyrken skal opkvalificeres, og ledige skal uddannes, så de møder kravene fra erhvervslivet. Det er den ny beskæftigelsesplan for 2020 kogt ned til en maggiterning, som Udvalget for Arbejdsmarked og Uddannelse har i støbeskeen.

- Hver eneste måned falder antallet af folk på offentlig forsørgelse, og i Vordingborg Kommune falder tallet mere end i resten af landet. Især kontanthjælpsmodtagere kommer i arbejde, og det er glædeligt, siger udvalgets formand Anders Andersen (S).

Tallet er dog stadig for højt - 5.800 er det målt til. Og det er især de unge, der er problemet.

Et af målene i beskæftigelsesplanen er, at andelen af unge under 30 år uden for arbejdsmarkedet reduceres, så det højest svarer til gennemsnittet for Region Sjælland. Det skal ske inden for fire år.

En af vejene til at opnå det er at tiltrække tre nye erhvervsuddannelser til Vordingborg - også inden for fire år.

Andelen af borgere i de erhvervsaktive aldersgrupper i Vordingborg Kommune, som er på offentlig forsørgelse, var på ca. 25 procent i 2016. Målet er at reducere det tal til højest 20 procent i 2025.

Endelig regner politikerne med, at turismen kan vokse med 30 procent fra 2016 til årsskiftet.

Planen er sendt i høring, som slutter allerede 15. oktober, men allerede inden drøftelsen i udvalget har den været sendt ud til Erhvervsforeningen, Handicaprådet, Integrationsrådet og Seniorrådet.

Vordingborg Erhvervsforening mangler en vurdering af, hvilke indsatser, der virker og ikke virker. Det kan Anders Andersen ikke trylle frem, men siger:

- Indsatserne virker jo. Flere og flere kommer i arbejde. Det største problem er de unge, men dem sætter vi ind over for.

Erhvervsforeningen vil også gerne have en konsulent i Jobcenteret med fokus på samarbejde med virksomhederne om de enkelte borgere.

- Vi har konsulenter, som varetager den interesse. men hvis det drejer sig om en tømrer, der skal tale med tømrervirksomheder og en murer, der skal tale med murervirksomheder, har vi ikke ressourcer til det. Der er kommunen simpelthen for lille, siger Anders Andersen.

Han glæder sig over, at den gode beskæftigelsessituation giver mulighed for, at handicappede kan komme ind på arbejdsmarkedet.

- Der er et stort potentiale blandt borgere med psykiske lidelser og ordblinde.

Vi laver kurser inden for catering og logistik, og der har vi borgere, der kommer ud i helt almindelige jobs, fortæller Anders Andersen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk