17. juli 2019
Risbækgård, som den så ud i 2008. Foto: Svend Klarskov
Risbækgård, som den så ud i 2008. Foto: Svend Klarskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor svinefarm udvider på trods af protester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor svinefarm udvider på trods af protester
Opdateret 18. maj 2016 kl. 13:47
Vordingborg - 17. maj 2016 kl. 08:10
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bjerke Jensen på Risbækgård i Borre på Møn har torsdag fået tilladelse af Vordingborg Kommune til at udvide sin svinefarm, så han i stedet for at producere 13.000 slagtesvin om året i fremtiden vil kunne producere 21.500 slagtesvin, skriver Sjællandske.

Tilladelsen er givet rent administrativt, dvs. at ansøgningen end ikke har været omkring Teknik- og Miljøudvalget.

Det undrer Østmøn Naturforening (ØN), som heller ikke kan forstå, at tilladelsen blev givet 4 timer og 17 minutter efter, at høringsfristen udløb.

»Hvad skal vi så med en høringsfase? Det er jo kun ren pro forma, og har ikke noget med demokrati at gøre. Er det udvalgsformand eller borgmester der har beordret dette, eller er det administrationens interne beslutning«, spørger foreningens formand Margareta Dahlström i et brev til kommunen, efter tilladelsen er givet?

Til det sidste svarer borgmester Knud Larsen (V):

- Administrationen har haft løbende kontakt med Margareta Dahlström, og derfor var Østmøns Naturforenings indvendinger kendte. Da høringsfriten udløb, var der ikke kommet noget nyt frem, og tilladelsen kunne gives med det samme. Nu har Østmøn Naturforening mulighed for at klage til naturklagenævnet.

- Hvordan kan administrationen give tilladelse til en så omfattende udvidelse, uden at sagen skal omkring Teknik- og Miljøudvalget?

- Det har administrationen fået beføjelse til, hvis de følger de bestemmelser, der ligger i Miljøstyrelsens vejledning, svarer Knud Larsen.

Læs mere om sagen i Sjællandske tirsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk