26. marts 2019
De unge skal selv være med til at pakke ud og indrette deres nye bibliotek. Men indtil videre ligger de mange bøger på borde og i papkasser. Privatfoto
De unge skal selv være med til at pakke ud og indrette deres nye bibliotek. Men indtil videre ligger de mange bøger på borde og i papkasser. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor bogdonation giver unge mod på livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor bogdonation giver unge mod på livet
Vordingborg - 09. juli 2018 kl. 14:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Læs for Livet« har doneret et stort bibliotek til Platangårdens Ungdomscenter i Vordingborg. Biblioteket tæller omkring 400 bind og fylder 20 store papkasser.

- Vi kan sagtens låne bøger på det kommunale bibliotek, men ved at bøgerne står tilgængelige her, bliver de unge inviteret indenfor i en uddannelsesfremmende kultur i trygge og hjemlige rammer, forklarer teamkoordinator Pia Boje fra Platangårdens Ungdomscenter til Sjællandske.

Hun kalder donationen for »helt fantastisk« - blandt andet fordi samlingen rummer nogle letlæselige bøger med alderssvarende temaer, det ellers har været svært at få fat på.

Platangårdens Ungdomscenter er en institution for unge i alderen 14-25 år med komplekse psykiske og sociale udfordringer såsom personlighedsforstyrrelser, skizofreni, spiseforstyrrelser og autisme.

Ungdomscenttet har ansøgt »Læs for Livet« om bibliotek. »Læs for Livet« indsamler bøger fra private, forlag og forfattere og laver små og store skræddersyede biblioteker til institutioner som børnehjem, krisecentre, asylcentre, julemærkehjem og ungdomsfængsler.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk