26. marts 2019
De frivillige uddeler igen søndag, 31. januar, mad fra Færgegårdsvej 10 i tidsrummet fra klokken 16 til 17. Værdigt trængende kan blot møde op.
gallery icon

Se billedserie

De frivillige uddeler igen søndag, 31. januar, mad fra Færgegårdsvej 10 i tidsrummet fra klokken 16 til 17. Værdigt trængende kan blot møde op.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stop Spild uddeler gratis nytårsmad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stop Spild uddeler gratis nytårsmad
Opdateret 30. december 2017 kl. 17:16
Vordingborg - 30. december 2017 kl. 12:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stop Spild Lokalt, en græsrodsorganisation, som arbejder for genbrug i stedet for spild, er godt på vej til at være repræsenteret i alle tre centre i Vordingborg. Nytårsaften, søndag fra klokken 16 til 17, er der uddeling i Vordingborg, men der er mere på vej, skriver Sjællandske.

arrow Læs også: Madspild-kampagne leder efter lokaler

Nyeste skud på stammen er en afdeling, der er ved at blive stiftet i Præstø, som supplement til afdelingerne i Vordingborg og på Møn.

- Vi har butikker, som leverer i Præstø, og hele ideen er jo, at tingene skal genbruges lokalt, fortæller Betina Sediek, der står som daglig leder af afdelingen i Vordingborg.

Stop Spild Lokalt blev startet i Korsør af tre generationer Erichsen, og Rasmus Erichsen er initiativtagr til også at rykke ind i Præstø. I Vordingborg er Stop Spild Lokalt fusioneret med Lofu, som havde et tilsvarende formål. Fusionen markeres officielt med en reception tirsdag 2. januar klokken 12 på Færgegaardsvej 10 i Vordingborg, hvorfra fødevarerne uddeles.

På kort tid har Stop Spild Lokalt (Vordingborg) fået 600 medlemmer på Facebook. Præstø-sektionen blev først igangsat fredag før nytår, men medlemmerne strømmer til, så Betina Sediek håber, det snart bliver muligt at sørge for lokal afdeling.

- Måske starter vi med en vejbod i en indkørsel, ligesom de gjorde i Korsør, men på sigt skal vi finde lokaler, hvor det kan foregå fra. Vi har allerede faste aftaler med to butikker og regner med at få den tredje med, så vi har alle de store supermarkeder, fortæller hun.

- Vi skal hjælpe der, hvor behovet er. Organisationens formål er på en gang at hjælpe og at undgå spild. Masser af madvarer kasseres i butikkerne, selv om de er fuldt ud brugbare, siger Betina Sediek, som også skal i gang med uddeling 31. december, hvor hun henter varer i Præstø til uddeling i Vordingborg.

Madvarerne uddeles fra Færgegårdsvej 10, hvor folk blot kan møde op og tage, hvad de havde brug for.

- Vi passer på, at det fordeles ordentligt, og at ingen hamstrer, men det plejer ikke at være et problem, siger Betina Sediek.

php

arrow Uddeling af mad i påsken fra 114 Netto-butikker
20. marts 2018 kl. 09:13 Opdateret: kl. 16:40
arrow Stop Spild Lokalt anmeldes til myndigheder
07. februar 2018 kl. 07:02 Opdateret: kl. 15:51
arrow 15.000 modtog 78 ton julemad for en halv mio. kroner
24. december 2017 kl. 10:36 Opdateret: kl. 11:29

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk