21. september 2020
Som altid slutter Waves af med en spektakulær forestilling - i år med franske Transe Express. Foto: Juan Robert
gallery icon

Se billedserie

Som altid slutter Waves af med en spektakulær forestilling - i år med franske Transe Express. Foto: Juan Robert
Foto: Juan ROBERT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stjernespækket program til international teaterfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stjernespækket program til international teaterfestival
Vordingborg - 18. juni 2019 kl. 05:36
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Årets Waves Festival er klar med programmet. Fra 25. til 30. august venter flere end 40 forestillinger, hvoraf 33 er gratis, når den internationale teaterfestival for 15. gang ruller ind over Vordingborg.

Festivalen indledes med en forestilling om børn og barndom med det belgiske dansekompagni Peeping Tom. De åbnede festivalen i 2015 og 2017 med henholdsvis »Vader« og »Moeder«, og nu er de nået til sidste del af familietrilogien med »Kind«. Det sker søndag 25. august klokken 19.30, hvor tre lokale statister er med i forestillingen.

Inden da er der officiel åbningsreception, forhåbentlig med en nyudnævnt kulturminister som hovedtaler. Efter forestillingen er der »artist talk«, hvor Politikens teateranmelder Monna Dithmer taler med nogle af de medvirkende dansere fra Kind.

29. og 31. august kan man opleve den schweiziske koreograf og fysiske skuespiller Martin Zimmermann, der er blevet sammenlignet med stjerner som Marcel Marceau, Jacques Tati, Buster Keaton og Charlie Chaplin.

Hans første soloforestilling, »Hallo«, byder på ekvilibristisk kropssprog og evne til at bruge scenografien som med- og modspiller. Der venter en meget intens forestilling, hvor man er i tvivl om, hvorvidt performeren er hovedperson eller en rekvisit.

Fra det sydkoreanske kompagni Elephants Laugh kan man opleve »Bodies In The Dark«, der foregår i totalt mørke. Her frarøves publikum synssansen for en stund for at give plads til alle andre sanser i mørket sammen med performere og de andre tilskuere eller snarere deltagere og skabe fokus på, hvor meget vi vurderer hinanden med synssansen.

En anden forestilling i mørke, »The Time Being« ved Cantabile 2, rejser spørgsmål om, hvordan vores fremtid kommer til at forme sig med alle de muligheder, videnskaben og teknologien serverer for os som menneskehed. Omsluttet af et blidt mørke med dæmpet lys føres deltagerne gennem et sanseligt univers af fremtidsforestillinger. Ved begge forestillinger er der kun plads til 30 deltagere.

Også på gader, husmure, parkeringspladser, torve i gårde og parker vil der hver eftermiddag være gratis gadeteater fra 26. august. Blandt andet ved den norske kunstner John Fisherman, der i »#MONEYFORFREE« lader eurosedler fire ned i folkemængden med en fiskestang for at sætte fokus på, hvor langt vi er villige til at gå for at få penge, og hvor meget de har taget kontrollen over vores liv.

Der er også forestillinger med vand, akrobatik, mime og musik. Det hele slutter med en stor forestilling på Slotstorvet lørdag aften, hvor det franske kompagni Transe Express viser deres gigantiske show »Mù« på jorden og i luften.

Det fulde program kan ses på www.wavesfestival.dk. Billetter sælges fra 20. juni på billetten.dk eller på telefon 5534 0119.

Waves Festival arrangeres af Cantabile 2, egnsteater i Vordingborg Kommune.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk