26. september 2021
Den britiske cellist Natalie Clein er kunstnerisk leder for årets kammermusikfest. Foto: Lars Christensen
Den britiske cellist Natalie Clein er kunstnerisk leder for årets kammermusikfest. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stjernecellist står i spidsen for musikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stjernecellist står i spidsen for musikken
Vordingborg - 28. juli 2021 kl. 10:40
Af Lars Christensen

Det er den britiske stjernecellist Natalie Clein, der som årets kunstneriske leder har lagt planerne for årets kammermusikfest i tæt samarbejde med huskomponisten Bent Sørensen.

Sidste år optrådte Natalie Clein midt ude i skoven i Kragevig til den alternative skovkoncert, som godset fik arrangeret som erstatning for den aflyste festival sidste år.

- Det var en fantastisk oplevelse at se, hvad de fik bygget op derude midt i skoven, og det er lidt ærgerligt, at den ikke er i brug i år, men så uforudsigeligt, som vejret er i disse dage, så er det nok en meget god idé, forklarer Natalie Clein.

- Men heldigvis får man jo også en meget god fornemmelse af naturen inde i snitteskolen. Naturen er en stor del af festivalen. Man bliver jo virkelig inspireret af at være i så smuk en natur, og det er jeg sikker på i sidste ende også vil skabe noget smukt på scenen, fortæller den kunstneriske leder.

Temaet for årets festival er skaberværket. Værkerne er udvalgt, fordi de alle på forskellige måder skaber magiske verdener. Fantasifulde, farverige og mystiske verdener, forklarer Natalie Clein.

- Det er en kombination af de store mestres værker og nyere værker, og så er der også nogen overraskelser undervejs. Vi har en saxofonist med, der er fantastisk til improvisationer, forklarer hun videre.

- Den frihed, der er i musikprogrammet, plejer man ikke at opleve ved de normale koncertoplevelser. Den er nok ret unik for stedet her, tilføjer hun.

Der er udsolgt til alle aftenkoncerterne i snitteskolen, men det er stadig muligt at få billetter til børnekoncerten torsdag klokken 11. Desuden er der gratis adgang til koncerten, der finder sted på Radius Destillery, Oremandsgaard Allé 2, på torsdag klokken 17.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk