25. september 2021
Leder af Stars Simon Sandfeld ser positivt på fremtiden for spillestedet. Foto: J.C. Borre Larsen
Leder af Stars Simon Sandfeld ser positivt på fremtiden for spillestedet. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stars ser positivt på efteråret og vinteren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Stars ser positivt på efteråret og vinteren
Vordingborg - 26. juli 2021 kl. 10:00
Af Claus Vilhelmsen

- Jeg kan da godt frygte, at publikum er blevet vænnet af med at bruge Stars, fordi de har lavet alle mulige andre ting under corona-pandemien. Men jeg tror nu, at folk har de samme behov som før pandemien.

Det siger Simon Sandfeld, spilleleder hos Stars i Vordingborg, der som regionalt spillested samler unge og gamle fra hele Sydsjælland og Lolland-Falster.

En anden bekymring på kort sigt er, at der ligger en hel masse ubrugte koncertbilletter hos folk til koncerter, der er udskudt fra sidste og endda forrige år. Der bliver simpelthen fyret en masse koncerter af på rekordtid sidst på sommeren og til næste år. Alligevel er Simon Sandfeld optimist.

- Vi kommer ikke ud af coronaen med et økonomisk efterslæb. Vi har fået dækning for faste udgifter og regional og kommunal støtte. Vi har heller ikke måttet tilføre ny kapital, oplyser spillestedslederen.

En del af årsagen er, at selvom der er faste udgifter, der skal betales, er der også udgifter, Stars ikke har haft, fordi koncerterne ikke er blevet holdt. Disse koncerter bliver så holdt senere med de udgifter og indtægter, det genererer.

Lønkompensation

Ligesom mange andre virksomheder har Stars sendt de ansatte hjem med lønkompensation fra staten, og Stars har i de samme perioder fået dækket de faste udgifter.

Det startede med det samme 11. marts 2020, da regeringen lukkede landet ned. I september blev der lukket delvist op med begrænsninger for, hvor mange der måtte være til stede.

- Vi fik hjælp til at være åben. Vi skulle selv sælge de billetter, vi kunne, og som vi måtte af hensyn til afstandskravene. Derudover fik vi dækket resten op til »gennemsnittet«, forklarer Simon Sandfeld i en noget forenklet udgave af tilskudsordningen.

Ved juletid blev der lukket ned igen, og så var det tilbage til ordningen med lønkompensation og dækning af udgifter. 6. maj blev der langsomt åbnet igen.

- Nu må vi sælge de billetter, vi kan, men det nytter ikke så meget, for det er sommer, hvor vi holder ferie. Vi bilder os ikke ind, at Stars, som er en black box uden vinduer - kan konkurrere med det gode vejr, hvor folk hellere vil ud at bade, erkender Simon Sandfeld.

Katinka

Starten bliver drypvis med Katinka og Marc Facchini i Bårse Præstagaard 28. juli. Men derefter holder Stars helt stille indtil Waves i slutningen af august.

- Vi samarbejder med Waves, så der også er noget på Stars, efter det er slut ude på gaden, siger Sandfeld.

Men den egentlige start på efterårssæsonen bliver den første store koncert med Peter Sommer i begyndelsen af september.

- Til den tid skal vi klare os selv igen, for der ophører hjælpepakkerne, og vi går tilbage til normal tilstand, siger Simon Sandfeld.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk