10. april 2020
Minister i ilden. Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen skulle onsdags i Folketinget - for første gang - forholde sig til problematikken om den varslede lukning af DTU's forskningscenter på Lindholm.
gallery icon

Se billedserie

Minister i ilden. Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen skulle onsdags i Folketinget - for første gang - forholde sig til problematikken om den varslede lukning af DTU's forskningscenter på Lindholm.
Foto: Søren Hütting
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stadig ingen afklaring om Lindholms fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadig ingen afklaring om Lindholms fremtid
Opdateret 03. maj 2010 kl. 17:04
Vordingborg - 29. april 2010 kl. 06:00
Af Jonathan Lilmoës
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
LINDHOLM: Der var hverken løfter eller konkrete udmeldinger omkring den varslede lukning af Danmarks Tekniske Universitets (DTU) forskningscenter på øen Lindholm i Stege Bugt, da sagen onsdag blev bragt ind på Christiansborg.
arrow Læs også: DTU Lindholm kan reddes fra politisk side

Det socialdemokratiske folketingsmedlem fra Næstved, Magnus Heunicke, havde forud for gårsdagens møde i folketingssalen stillet videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen (V), to helt konkrete spørgsmål, der begge gik på forskningscentret. Blandt andet om ministeren ville kæmpe for at redde forskningen på Lindholm og derved fastholde de godt 80 videns- og ressourcestærke arbejdspladser i lokalområdet.

På det punkt understregede ministeren klart, at hun ikke har mandat til at beslutte den slags. Det er nemlig vedtaget ved lov, at de danske universiteter har selvstyre, og at de dermed selv beslutter, hvad de stiller op med deres bygninger og aktiviteter.

- Men når det gælder hele landets udvikling, må det være regeringens ansvar, mente Magnus Heunicke, der - ligesom ministeren - slog fast, at det fuldt ud respekteres, at universiteterne har større selvstyre.

Derimod blev ministeren ved med at understrege, at udkants-Danmark er i regeringens søgelys.

- Vi vil fremlægge et regionalpolitisk udspil, der danner basis for at udnytte mulighederne i udkants-Danmark, forklarede ministeren, der helt konkret pegede på en fornyelsesfond, der skal sikre en udvikling af områder, der rammes af den slags lukninger. Desuden slog ministeren fast, at idéer til forvaltning af disse penge er mere end velkomne. Den opfangede Magnus Heunicke:

- Jeg har en idé. Red Lindholm fra lukning, sagde socialdemokraten. Og Helge Adam Møller (K), der ligesom Magnus Heunicke bor i Næstved, fastslog ligeledes, at Lindholm ikke bør lukkes.

Ministeren fastslog kontant - bakket op af Helge Adam - at det vil være lovbrud, hvis hun forbyder DTU at lukke Lindholm-centret.
arrow DTU Lindholm lukker endegyldigt
24. april 2012 kl. 05:13 Opdateret: kl. 11:08
arrow DTU beslutning bekymrer i folketinget
11. februar 2012 kl. 06:00 Opdateret: kl. 23:23
arrow Lindholm for dyr i drift
21. januar 2012 kl. 06:17 Opdateret: kl. 08:53

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk