22. november 2017
Carsten Nøhr Larsen mener, at en skattestigning er nødvendig for at få kommunen på fode.
Carsten Nøhr Larsen mener, at en skattestigning er nødvendig for at få kommunen på fode.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spidskandidat vil hæve skatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spidskandidat vil hæve skatten
Vordingborg - 19. oktober 2017 kl. 06:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skattestigning er for de fleste partier et forbudt ord i en valgkamp, men ordet kommer alligevel fra den radikale spidskandidat Carsten Nøhr Larsen.

- Borgerne i Vordingborg Kommune skal have det ligeså godt som borgerne i vores nabokommuner. Det er tid til at droppe stædige ideologier, siger Carsten Nøhr Larsen fra Kalvehave, som onsdag aften rejste forslaget på et vælgermøde i Fanefjord Skovpavillon, skriver Sjællandske.

Helt konkret foreslår han en skattestigning på et procentpoint, fra de nuværende 25,2 til 26,2, som er på niveau med flere af omegnskommunerne.

Carsten Nøhr Larsen afløser Birgitte Sten Jørgensen som spidskandidat, og selv om hun ikke har foreslået skattestigning ved dette års budgetforhandlingerne, så er hun ikke fremmed over for ideen.

- Jeg har tidligere foreslået skattestigning for at afbøde de værste nedskæringer, og med de udsigter, der er for 2019, hvor vi næppe får et særtilskud fra staten på 28 millioner, så kan det være nødvendigt, siger hun.

Carsten Nøhr Larsen kalder flertallets budget for 2018 for et skrabet budget:

- Hver en femøre er bøjet to gange for at få enderne til at mødes. Område efter område pines til det yderste, og vi halter bagefter på alle kerneområder. Er det sådan en kommune vi vil have, spørger den radikale kandidat.

Han henviser til, at Vordingborg ligger i den lave ende af skatteskalaen sammenlignet med nabokommunerne.

I både Guldborgsund, Lolland, Sorø og Faxe er skatteprocenten højere, mens den er lidt lavere i Slagelse, Næstved og Stevns.

- Der mangler lærere, pædagoger, specialtilbud, ledelse, faciliteter og så videre. Det står skidt til på ældreområdet, hvor der mangler hænder, tid til den enkelte og ordentlig mad. Kommunen er slidt og utidssvarende. Bygninger og faciliteter kan ikke hamle op med hverken arbejdsmiljøkrav eller klimaudfordringer. Borgerne i Vordingborg Kommune fortjener en ny politik, siger Carsten Nøhr Larsen, som understreger, at det ikke er et mål i sig selv at sætte skatten op. Det er et middel.

- I stedet for at skændes om penge, der ikke er der, skal vi droppe berøringsangsten og løse det grundlæggende problem én gang for alle.

Side 17

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk