18. december 2017
Vibe Bøgvad (S) erkender, at besparelser vil gøre ondt.
Vibe Bøgvad (S) erkender, at besparelser vil gøre ondt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spareforslag giver skidt og koster job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spareforslag giver skidt og koster job
Vordingborg - 10. august 2017 kl. 12:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hele kommunen: Forslaget om at spare på forflytninger af sengeliggende ældre ligner et paradeforslag uden politisk støtte, men ældreområdet slipper næppe fri af besparelser.

Socialudvalget foreslår som sin del af det samlede sparemål besparelser på rengøring og på brug af vikarer i plejesektoren.

Såfremt tiden til rengøring nedsættes med fem minutter per uge svarende til en nedskæring på 22 procent, så sparer kommunen næsten seks stillinger som SOSU-assistent og godt to millioner kroner i lønudgift.

Tilsvarende lægger udvalget op til at spare en halv million kroner på vikarbudgetterne svarende til 1,4 stilling.

Administrationens forslag, som bakkes op af udvalget, er lidt tåget, men går ud på, at der faktisk skal spares en million kroner ved et lavere sygefravær, men at halvdelen af millionen skal føres tilbage til virksomhederne.

Sygefraværet blandt de 1068 ansatte ved pleje og omsorg er i forvejen for nedadgående, og hvis det sænkes med yderligere tre promille til 5,9 procent, så kan der spares en million kroner, hvoraf den halve i udvalgets forslag går til kommunekassen.

Socialudvalgets næstformand, Vibe Bøgvad (S), ville stoppe forslaget om at spare på forflytninger allerede inden det kom til kommunalbestyrelsen.

- Det er svært at finde nogen spareforslag, som ikke gør ondt på et presset område. Derfor er vi gået med til at videresende sparemuligheden på rengøring og på vikarudgifter. Det er der, hvor det vil gøre mindst ondt - selv om det går ud over et personale, der i forvejen er presset, siger Vibe Bøgvad.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk