8. juli 2020
Borgmester Mikael Smed (S) tager sammen med Hans Endsgaard første spadestik til en ny markant udvidelse af Dansk Rotations Plastic.Foto: Lars Christensen
Borgmester Mikael Smed (S) tager sammen med Hans Endsgaard første spadestik til en ny markant udvidelse af Dansk Rotations Plastic.Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spadestik til markant udvidelse hos plast-fabrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spadestik til markant udvidelse hos plast-fabrik
Vordingborg - 12. november 2019 kl. 09:35
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Miljøcontainere, lampeskærme, kajakker, joller og legetøj. Det er blot et meget lille udsnit af de mange, mange plastic-produkter, der bliver støbt hos Dansk Rotations Plastic i Kalvehave og Viemose.

Det lokale firma kan med den særlige rotationstøbnings-teknik og specialfremstillede formværktøjer og kæmpe-ovne levere plastic-produkter i størrelser fra en halv liter til 25.000 liter.

Produktionen af større og større plastic-varer kræver dog plads, og hos Dansk Rotations Plastic er man for længst løbet tør for pladsen.

Firmaet blev grundlagt tilbage i 1972 på Kalvehave Havnevej 3. Her har firmaet stadig adresse, men allerede tilbage i midten af 90'erne udvidede man med en afdeling på Industrivænget i Viemose, som man sidenhen har udvidet af tre omgange.

Mandag kunne borgmester Mikael Smed (S) tage første spadestik til det, der skal blive den fjerde udvidelse af fabrikken i Viemose.

- Vi har ansøgt om 1800 kvadratmeter. Det skal i første omgang være en montage- og lagerhal, men vi forbereder den til også at kunne bruges til produktion, forklarer Hans Endsgaard, der ejer firmaet sammen med broderen Michael og søsteren Vicki.

- Vi har længe været trængt på pladsen, både i Kalvehave og i Viemose. Med en ny hal vil vi kunne sikre et langt bedre arbejdsflow, forklarer Michael Endsgaard, der særligt er glad for at markedet for genanvendeligt plastic fylder mere og mere.

- Vi genanvender selv næsten alt, og vi kan se, at genanvendelse fylder mere og mere. Vi får mange spændende forespørgelser fra kunder, og det vinder mere og mere indpas. Det er en positiv udvikling, forklarer Michael Endgaard.

Borgmester Mikael Smed (S) fik i forbindelse med spadestikket en rundtur på fabrikken, og han var særligt imponeret over størrelsen på de enorme formværktøjer og ovne til firmaets største produkter. Han var også meget imponereret over Dansk Rotations Plastics indsats for at bekæmpe plasticforurening. Firmaet har blandt andet deltaget i et projekt, hvor plastaffald indsamlet på Vestkysten er blevet smeltet om til bænke og skraldespande langs kysten.

Endsgaard-familien har købt en nabogrund for at få plads til den nye montage- og lagerhal. Den opføres i samme grå udseende som de eksisterende haller, og hallerne vil blive forbundet med en gang.

Den nye hal forventes klar til brug næste sommer.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk