19. juni 2021
Farmors Sommerhave trives fint i Stege og er ikke i farezonen, fortæller Annette Andersen (til venstre), der her ses sammen med Winnie Nielsen, en af de frivillige i haven. Arkivfoto: Lene C. Egeberg
Farmors Sommerhave trives fint i Stege og er ikke i farezonen, fortæller Annette Andersen (til venstre), der her ses sammen med Winnie Nielsen, en af de frivillige i haven. Arkivfoto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommerhave rammes ikke af lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sommerhave rammes ikke af lukning
Vordingborg - 07. juni 2021 kl. 19:00
Af Lene C. Egeberg

Går det som ventet, vil det snart ikke længere være muligt at besøge Farmorhuset i Vordingborg. Som det kan læses under Vordingborgsiderne i dagens avis, står huset til lukning, når støtteforeningen bag det forventeligt bliver nedlagt senere på måneden.

Det får dog ikke nogen betydning for Farmors Sommerhave i Stege, som åbnede sidste år på Sct. Knudsstræde, hvor »farmor« Annette Andersen fik stillet hus og have gratis til rådighed af henholdsvis Hans Damborg og Steffen Steffensen.

- Alt ser rigtig fint ud i Stege, så Sommerhaven kører videre for sig selv og er en helt selvstændig forening, siger Annette Andersen.

Bag Sommerhaven i Stege står Foreningen til Farmorhusets Sommerhave med Annette Andersen som formand og 10-12 frivillige hjælpere, og den bliver altså ikke påvirket af de ændringer, der kommer til at ske i Vordingborg, når støtteforeningen nedlægger sig selv.

Det ventes at ske på en ekstraordinær generalforsamling den 19. juni, men allerede kort efter - den 29. juni, når tirsdagsmarkederne begynder - åbner Farmors Sommerhave i Stege og holder derefter åbent alle tirsdage og onsdage i skolernes sommerferie.

- Jeg vil være der de to dage om ugen i den periode, og så vil jeg ellers være der ad hoc, men det er ikke nogen hemmelighed, at vi har talt om at holde mere åbent på et tidspunkt, siger Annette Andersen, der får mere tid at gøre godt med, når de faste åbningstider ikke længere lægger beslag på hende i Vordingborg.

- Det er meget, meget dejligt at være i Stege. Jeg elsker byen, og jeg elsker især den måde, vi er blevet modtaget på, siger hun.

Nedlæggelsen af støtteforeningen skyldes mangel på frivillige til at drive Farmorhuset i Vordingborg videre, men Annette Andersen forudser ikke lignende problemer i Stege, ligesom økonomien heller ikke er under pres der takket være de gunstige betingelser, som Sommerhaven kører på.

- Det betyder rigtig meget for en lille forening som vores, at vi kan bo gratis, så det skylder vi Hans Damborg og Steffen Steffensen stor taknemmelighed for, siger Annette Andersen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk