26. oktober 2021
Ansatte i kommunen kan ved årsskiftet anonymt og uden frygt for repressalier alarmere ledelsen om ulovligheder og dårlig adfærd. Foto: J.C. Borre Larsen
Ansatte i kommunen kan ved årsskiftet anonymt og uden frygt for repressalier alarmere ledelsen om ulovligheder og dårlig adfærd. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Snart kan ansatte tippe om ulovligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snart kan ansatte tippe om ulovligheder
Opdateret 22. september 2021 kl. 10:13
Vordingborg - 22. september 2021 kl. 08:53
Af J.C. Borre Larsen

Hvor går man hen, hvis ens overordnede tager én på lårene, eller hvis chefen misbruger kommunens kreditkort?

Svaret er den kommunale whistleblowerording, som kommunalbestyrelsen vedtager på mødet onsdag 22. september.

Det skal lokalpolitikerne nemlig. Et EU-direktiv betyder, at landets kommuner senest 17. december i år skal have en intern whistleblowerordning. Dermed er der heller ingen vej udenom for Vordingborg Kommunes medarbejdere. De sagde nej, da man tilbage i 2018 drøftede ordningen.

- Politikerne ville dengang gerne have en ordning, men medarbejdene var ikke med på den, fordi der er interne muligheder for at klage, siger borgmester Mikael Smed (S).

Når ordningen træder i kraft ved årskiftet, kan kommunens ansatte anonymt indberette sager uden frygt for repressalier i form af fyring, forflyttelse eller ændringer i jobbet.

Det bliver til kommunens ledelsessekretariat, som kommer til at udgøre whistleblower-enheden. Her har man en helt særlig skærpet tavshedspligt. Som modtager af anmeldelserne har whistleblowerenheden dog ingen bemyndigelse til at beslutte, om nogen eksempelvis skal meldes til politiet.

Alvorlige sager, såsom tyveri, underslæb og bestikkelse, skal forelægges kommunaldirektøren, den øvrige direktion og det politiske økonomiudvalg, som derefter beslutter, hvad der skal ske.

Loven fastlægger, at kommunen en gang om året skal oplyse antallet af anmeldelser, og hvad indberetninger i anonymiseret form har fået af konsekvenser.

Borgmesteren forventer ikke, at der kommer mange sager.

- Vi fortsætter med vores eget medarbejdersystem og tillidsrepræsentanter, hvor vi håndterer personalesager og arbejdsmiljø. Den slags er ikke en del af whistleblowerordningen, siger Mikael Smed.

Kommunalbestyrelsesmødet begynder klokken 18.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk