29. oktober 2020
Det er de færreste, der er imod biogas. Til gengæld er der mange, som ikke forstår, hvorfor Vordingborg Kommune vil give tilladelse til en biogasfabrik ved Køng Mose, hvor der ikke er langt til de nærmeste naboer.
Det er de færreste, der er imod biogas. Til gengæld er der mange, som ikke forstår, hvorfor Vordingborg Kommune vil give tilladelse til en biogasfabrik ved Køng Mose, hvor der ikke er langt til de nærmeste naboer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Snævert flertal i udvalg anbefaler omstridt biogasfabrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snævert flertal i udvalg anbefaler omstridt biogasfabrik
Vordingborg - 07. marts 2019 kl. 09:38

Med stemmerne 4-3 sagde medlemmerne i Vordingborg Kommunes Plan og Teknik-udvalg onsdag aften ja til at placere et omstridt biogas-anlæg ved Køng Mose.

arrow Læs også: Socialdemokrat afviser kovending om biogas-anlæg

Udvalgsformand Michael Larsen (R) og de tre socialdemokrater Anders Andersen, Carsten Olsen og Kurt Johansen stemte alle ja, selvom høringsfasen viste stor folkelig modstand mod en fabrik i et område med naboer, skolebørn og snævre.

- Vi skal have gang i den grønne omstilling, siger Michael Larsen.

Han tilføjer, at man med en ny cykelsti på tegnebrættet mellem Bårse og Lundby og videre ud til Næstvedvej prøver at tage højde for de mange bekymringer om buldrende lastbiler.

Mens R og S altså går ind for Nature Energys ønske om en biogasfabrik på Sydsjælland, afventer Venstre-folkene Kirsten Overgaard og Bo Manderup og Dansk Folkepartis John Pawlik med at tage stiling inden det kommende møde i kommunalbestyrelsen 27. marts, hvor der skal falde en afgørelse.

- Vi giver os selv tænketid. Der er mange elemeneter i debatten, som fortjener en seriøs overvejelse. Det er ikke selvindlysende, at fabrikken skal ligge i Køng, siger Bo Manderup.

arrow S stemmer ja: Upopulær biogasfabrik en realitet
14. marts 2019 kl. 04:44 Opdateret: kl. 22:24
arrow DF'er: Gyllefabrik dræner kassen
31. januar 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 20:38
arrow Vrede borgere sår tvivl om miljørapport bag gyllefabrik
30. januar 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 23:00
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk