17. oktober 2019
Storkommunen Vordingborgs initiativrige naturchef, Flemming Kruse, må fra nytår nøjes med titel af chefkonsulent. Et til lejligheden - og til samme hyre - etableret job, som han skal varetage frem til en aftalt pensionering i november 2015.
Storkommunen Vordingborgs initiativrige naturchef, Flemming Kruse, må fra nytår nøjes med titel af chefkonsulent. Et til lejligheden - og til samme hyre - etableret job, som han skal varetage frem til en aftalt pensionering i november 2015.
Foto: Henning Gøtz
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slut med kommunal naturchef fra nytår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slut med kommunal naturchef fra nytår

Vordingborg Kommunes selvstændige og meget aktive naturforvaltning lægges under en ny »land & miljø«-forvaltning. Naturchef degraderes til chefkonsulent.

Opdateret 16. november 2013 kl. 08:34
Vordingborg - 15. november 2013 kl. 15:29
Af Henning Gøtz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vordingborg: Fra nytår har Vordingborg Kommune hverken en naturchef eller et selvstændigt natursekretariat. Udviklingsdirektør Torben Gleesborg har ifølge Sjællandskes oplysninger uden opbakning fra formanden for miljø- og klimaudvalget, SF-viceborgmester Erling B. Nielsen, besluttet at nedlægge den »grønne« kommunes velfungerende natursekretariat under naturchef Flemming Kruses ledelse.

Med henvisning til et ønske om bl.a. at sikre udviklingen af en mere »serviceorienteret« organisation er bl.a. en stilling som chef for et helt nyt »land- og miljøsekretariat« netop slået op, mens Flemming Kruse fra nytår kan se frem til at få titel af chefkonsulent og pr. 1. november 2015 - når han har rundet de 60 år - en påtvungen pensionering.

Natursekretariatet har siden storkommunens fødsel - med samme Flemming Kruse i front - været kendt for sin yderst offensive indsats på naturområdet. Og forud var Kruse fra 1984 en populær og innovativ stadsgartner i den gamle Vordingborg Kommune.

Ked af beslutning

Flemming Kruse lægger da heller ikke skjul på, at hverken han eller hans medarbejdere klapper i deres hænder over udviklingsdirektørens seneste påhit.

- Jeg er ked af den aktuelle beslutning, siger den snart forhenværende naturchef. - Vi har haft syv rigtig gode år med ansvar for natur, parker og vandmiljø.

- Nu håber jeg blot, at jeg som chefkonsulent kan få lov til at afslutte en del af de projekter, som jeg har været med til at sætte i gang, tilføjer Kruse, der ikke nærmere ønsker at kommentere nyorganiseringen på teknik- og miljøområdet, som også kommer til at koste den nuværende plan- og miljøchef, Peter Møller, hans nuværende job.

En stærk forvaltning

SF-udvalgsformand Erling B. Nielsen slår fast, at strukturændringer som den aktuelle sammenlægning af miljø, plan og natur ligger i direktionen. - Vi politikere har blot haft sagen til orientering i økonomisk-politisk udvalg. Og her udtrykte jeg stor tilfredshed med den betjening, jeg indtil dato har oplevet.

SF-viceborgmesteren vil ikke gå i rette med hverken kommunal- eller udviklingsdirektøren. Men Erling B. Nielsen afslører indirekte sin holdning til den aktuelle beslutning via følgende nærmest skamramrosning af primært naturchef Flemming Kruse og hans forvaltning: - Jeg har i gennem mine år som formand for miljø- og klimaudvalget plus Miljørådet været meget tilfreds med den betjening, jeg har fået fra både natur- og miljøforvaltningen samt planafdelingen. Jeg har også arbejdet tæt sammen med Flemming i såvel enkeltsager som i projekt Fishing Zealand. Jeg oplever, at vi har en meget stærk naturforvaltning, som tager lederskab, fastslår SF'eren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk