17. september 2021
82-årige Käthe Fugl siger tak og farvel på lørdag, når hun overdrager nøglerne til Udby Kro til et nyt kropar, der skal føre den historiske kro videre. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

82-årige Käthe Fugl siger tak og farvel på lørdag, når hun overdrager nøglerne til Udby Kro til et nyt kropar, der skal føre den historiske kro videre. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slut efter 27 år: Historisk kro er solgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Slut efter 27 år: Historisk kro er solgt
Vordingborg - 26. juli 2021 kl. 19:12
Af Mille Holst og Lars Christensen

Når Käthe Fugl på lørdag siger farvel til de sidste gæster og læser døren til den historisk kro, så er det en epoke, der slutter. Når kroen åbner om søndagen, så er det nemlig med nye ejere i spidsen, og Käthe Fugl kan dermed - som 82-årig - gå på pension.

arrow Læs også: Nyt kropar satser på de overnattende gæster

Det er især ryggen og hoften, der driller, og som er årsag til, at Käthe nu vælger at forlade arbejdsmarkedet.

- Jeg skal jo nok have en ny hofte, men kan jo ikke komme til foreløbig, siger hun med henvisning til forsinkelserne på sygehusområdet på grund af sygeplejerskernes strejke. Hun er dog afklaret med salget af kroen.

- Jeg er ikke bitter over, at jeg skal holde op, men jeg er tænksom over det. Det kan man jo ikke lade være med, siger hun og slår fast:

- Jeg har haft gyldne tider her.

Käthe Fugl overtog Udby kro i 1994 - som 55-årig. Dengang havde den stået tom i to år og været igennem to konkurser.

- Da jeg overtog den, var hoveddøren ikke engang låst, så folk har kunnet komme ind og tage, hvad de ville, fortæller hun og mindes de mange, mange rengøringstimer, der skulle til, for at få kroen på ret køl igen.

- Der stod endda gammel mad i gryderne i køkkenet, husker hun.

Det lå ikke umiddelbart i kortene at Käthe skulle være kromutter. Gennem 17 år arbejdede hun som børnehaveklasselærer på Mogenstrup skole, men da hun fik børnebørn besluttede hun - uden at sige det til nogen i familien - at sige sit job op for at få mere tid til dem.

- Men det viste sig, at min datter flyttede til Malaysia med børnene. Der lo jeg ikke, fortæller Käthe, der via en ven blev opfordret til at slå sig ned som ejer af Udby Kro.

Hun havde allerede leveret mad til selskaber og klubhuse fra sit private køkken derhjemme, som var blevet godkendt til formålet, så arbejdet var hende ikke ubekendt.

Hun havde dog aldrig forestillet sig, at hun skulle fortsætte som kromutter i 27 år.

- Jeg har elsket det. Jeg kan ikke huske én eneste dag, hvor jeg ikke har gidet det, fortæller Käthe Fugl, og glæder sig over, at det er en af hendes ansatte, der sammen med sin mand vil drive kroen videre.

Hvad pensionisttilværelsen helt præcist skal bruges på, har Käthe ikke planlagt - bortset fra at hun vil bruge meget mere tid på at læse bøger.

Måske tager hun også et smut til New York, hvor et af børnebørnene skal i gang med en danseuddannelse.

Käthe Fugl har sidste officielle arbejdsdag på lørdag og dagen efter er der brunch med de nye ejere som værter.

Der bliver ikke afholdt nogen afskedsreception, da det kun er to år siden, at kromutteren både fejrede sin 80-års fødselsdag og 25-års jubilæum på kroen.

- Jeg kunne sagtens lave en stor fest. Der ville helt sikkert komme mange, men det har jeg ikke brug for, fortæller hun.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk