21. januar 2019
Gåsetårnskolen, der er den største skole i Vordingborg Kommune, kan blive den store taber, når skolerne skal vælge en ny tildelingsmodel.
Gåsetårnskolen, der er den største skole i Vordingborg Kommune, kan blive den store taber, når skolerne skal vælge en ny tildelingsmodel.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slagsmål om penge lægges ud til skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slagsmål om penge lægges ud til skolerne
Vordingborg - 13. august 2018 kl. 05:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er blevet råbt og skreget på en ny tildelingsmodel for skoleområdet i Vordingborg Kommune. Nu sendes tre forslag i høring. Senest 5. september skal skoleledere og skolebestyrelser have taget stilling til, hvordan pengene til folkeskolen i Vordingborg Kommune fremover skal fordeles.

- Som politiker vil jeg ikke tage så vigtig en beslutning på baggrund af en tryghedsfaktor. Vi er lægfolk i denne sag. Der kan være justeringer eller kombinationsmuligheder, vi slet ikke har fået øje på, siger Nikolaj W. Reichel (S), formand for Udvalget for Børn, Unge og Familie, til Sjællandske.

På Gåsetårnskolen står man til at miste knap to millioner kroner om året, hvis model 2, der tilgodeser strukturelle vilkår i forhold til reelle klassekvotienter, bliver vedtaget. Det huer ikke nytiltrådte skolebestyrelsesformand Pernille Højlund Pock. Hun mener, at timingen er uhensigtsmæssig.

- Der var skolebestyrelsesvalg i foråret, så mange skolebestyrelser er helt nye. Selv er jeg først lige tiltrådt som formand, forklarer Pernille Højlund Pock, der dog forventer, at alle vil bidrage konstruktivt til processen. Også selvom det for Gåsetårnskolen kan få vidtrækkende konsekvenser.

- Vi har et godt samarbejde både mellem skolebestyrelserne og med kommunen. Der er de penge, der er, og dem må vi samarbejde om. Vi kommer ikke til at hytte vores eget skind, fastslår hun.

Læs mere i Sjællandske mandag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk